logo
26/04
25/04
24/04
23/04
2 ...

Засудженого раніше організатора втечі ухилянтів через «Шлях» оголосили в розшук

08-11-2023 21:14951

Засудженого раніше організатора втечі ухилянтів через «Шлях» оголосили в розшук
Фото: Інстаграм Михайла Міхняка

8 листопада колишнього керівника громадської організації «Корпус сприяння армії» і екс-депутата Рудківської міськради Михайла Міхняка, який отримав 5 років ув’язнення за незаконне переправлення чоловіків за кордон через систему «Шлях», офіційно оголосили у розшук.

Про це повідомляє NGL.media із посиланням на речницю Львівської обласної прокуратури Адріана Дмитренко.

NGL.media вирішили з’ясувати місцеперебування Михайла Міхняка після повідомлення в одному з львівських телеграм-каналів про те, що він досі на волі.

Нагадаємо, що у червні Самбірський міськрайонний суд призначив йому умовний термін, але прокуратура оскаржила цей вирок. В результаті Львівський апеляційний суд 25 вересня змінив вирок на 5 років ув’язнення.

Після цього вироку Михайла Міхняка мали б затримати для відбування покарання, проте він досі перебуває на волі. При чому не особливо переховується від правосуддя, публікуючи у соцмережах численні фото (1, 2, 3) зі Львова.

Ще під час розгляду справи самбірським судом Міхняку змінили запобіжний захід у вигляді застави на особисте зобов`язання, а внесену раніше заставу у понад 107 тис. грн на прохання його адвоката передали на підтримку ЗСУ. Особисте зобов’язання передбачає, що підсудний має прибувати до суду за першим викликом і повідомляти про зміну свого місця проживання.

Як пояснила речниця прокуратури, після оголошення вироку 25 вересня апеляційний суд передав вирок до самбірського суду, який уже скерував документи для виконання рішення, тобто доправлення засудженого до в’язниці. Процедура є такою, що поліція може шукати засудженого ще протягом місяця (так звані розшукові заходи без заведення оперативно-розшукової справи). Впродовж цього часу Міхняка так і не не змогли знайти, тому оголосили у державний розшук.

Нагадаємо, Михайла Міхняка визнали винним в організації незаконного переправлення чоловіків за кордон через систему «Шлях», внаслідок чого понад 20 чоловіків призовного віку виїхали з України. Викрити цю схему допоміг мешканець села Сприня Самбірського району, який розповів поліції, що Михайло Міхняк брав по 1000 доларів з особи за такі послуги.

Leopolis.news