logo
26/04
25/04
24/04
23/04
22/04
2 ...

У Львівському органному залі звучатимуть «Пори року» Вівальді

09-11-2023 16:23722

У Львівському органному залі звучатимуть «Пори року» Вівальді
Фото: Львівський органний зал

10 листопада відвідувачі Органного почують щось дещо особливе – «Пори року» Вівальді для хору та органа.

Прекрасна барокова музика в оновленому прочитанні звучатиме у виконанні хору «Гомін» під дириґуванням Вадима Яценка та органістки Світлани Позднишевої.

Перекладення бестселеру світової класики для незвичного складу здійснив молодий харківський композитор Володимир Богатирьов на замовлення Львівського органного залу. 

«Ідея сама по собі цікава. Вона не нова, адже існує безліч акапела колективів, які переспівують знані інструментальні твори. Але я ніколи не чув саме виконання «Пір року» Вівальді», – розповів композитор про це неочікуване аранжування.

За словами Володимира, завдання було не з простих: «Це віртуозна музика, яка написана виключно для струнних, з урахуванням їхньої акустики, технічних і виразових можливостей. Власне, через це доводилося йти на певні хитрощі, аби не спростити матеріал і водночас залишити структуру і динаміку музичного руху».

Так орган з другорядного героя перетворився на рівноцінного соліста. У результаті слухачі матимуть змогу познайомитися з унікальним твором – концертом для хору і органа. 

Львівський органний зал запрошує почути унікальний концерт у рамках ХІІІ Львівського міжнародного органного фестивалю.

Коли? – 10 листопада о 19:00.

Квитки доступні за посиланням або у касі Органного залу. 

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news