logo
26/04
25/04
24/04
23/04
2 ...

Заступник директора Львівського цирку за розтрату грошей відсидить 4 роки

09-11-2023 15:27632

Заступник директора Львівського цирку за розтрату грошей відсидить 4 роки
Фото: ілюстративне

У Галицькому районному суді Львова винесли вирок заступнику директора ДП «Львівський державний цирк» через зловживання службовим становищем і розтрату грошей. Любомир Голяк отримав 4 роки ув’язнення.

Вирок був оприлюднений у реєстрі судових рішень у середу, 8 листопада, пише Lviv.media.

З матеріалів справи відомо, що заступник директора цирку преміював працівників, хоча не мав таких повноважень.

«Зловживаючи своїм службовим становищем на користь третіх осіб, діючи умисно, усвідомлюючи відсутність у нього повноважень, шляхом службового підроблення наказу директора ДП «Про преміювання», який став підставою для нарахування та виплати непередбаченої законодавством та вказаним положенням премії працівнику даного підприємства у сумі 8 928 грн», — йдеться у судовому рішенні.

Це повторювалося кілька разів. У 2017 році Голяк виписав премій на майже 19 тис. грн, у 2018 — на 56 тис., у 2019 — на понад 132 тис. грн.

Обвинувачений Любомир Голяк свою вину на суді визнав. Пояснив, що працює заступником директора цирку понад 10 років. За словами обвинуваченого, за час роботи він підписував багато наказів щодо матеріального заохочення працівників цирку.

«Чому з-поміж усіх працівників при преміюванні наказами обирав окремих осіб, в тому числі і себе, повідомити не зміг. Чому підписав наказ про надання премії за високу якість у роботі до Дня бухгалтера у розмірі одного місячного окладу особі, яка не перебувала на посаді бухгалтера, повідомити не зміг. Вважає кримінальне провадження відносно себе «сфабрикованим» та просив його виправдати», — йдеться у вироку.

Окрім працівників цирку, заступник директора преміював і сам себе. Загальна сума шкоди, у заподіянні якої обвинувачується Любомир Голяк становить 217 196 грн. Суддя Галицького районного суду Львова визнав Голяка винним за кількома статтями ККУ: службове підроблення та розтрата майна. Любомиру Голяку призначили чотири роки ув’язнення.

«До набрання вироком законної сили обрати щодо обвинуваченого запобіжний захід у виді тримання під вартою у Державній установі «Львівська установа виконання покарань (№ 19), взявши його під варту в залі суду», — йдеться у вироку.

До слова, цей вирок може бути оскаржений до Львівського апеляційного суду.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news