logo
26/04
25/04
24/04
23/04
2 ...

У Львові судитимуть банду наркодилерів, яка щомісяця заробляла 12 млн грн

10-11-2023 18:09673

У Львові судитимуть банду наркодилерів, яка щомісяця заробляла 12 млн грн
Фото: Львівська обласна прокуратура

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 5 членів організованої групи.

Про це повідомляє відділ інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

Її учасникам інкримінують незаконне придбання, зберігання, перевезення та виготовлення психотропних речовин (ч. 3 ст. 311 КК України). А також двом з них ще контрабанду прекурсорів та незаконне придбання, зберігання та збут наркотичних засобів та психотропних речовин (ч. 3 ст. 305, ч. 3 ст. 307 КК України).

Слідством встановлено, що організована група, до складу якої увійшли 5 мешканців Львівщини, налагодили систему збуту психотропів та наркотиків на території України.

Для цього одна із співучасниць групи доставляла контрабандою з Польщі таблетки, у складі яких містився прекурсор псевдоефедрин. В подальшому на орендованій квартирі, що знаходиться на одній із вулиць Львова, з них спеціальним методом випарювали «чистий» псевдоефедрин. Останній відправляли у Дніпро, для переробки його на психотропну речовину та подальшого її збуту.

Окрім цього фігуранти закупляли кокаїн та МДМА, з метою збуту наркозалежним особам.

«Товар» продавали на території Україні за допомогою поштових відправлень.

Орієнтовна сума щомісячного прибутку від такого «бізнесу» сягала близько 12 млн грн.

За результатами проведених обшуків в обвинувачених виявлено та вилучено наркотичні засоби, прекурсори, готівку, приладдя для виготовлення та фасування психотропних речовин та інше. 

Досудове розслідування здійснювали слідчі Управління СБУ у Львівській області, за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань у Львівській області ДСР Нацполіції України.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news