logo
26/04
25/04
24/04
23/04
2 ...

САП наполягає на арешті ексголови Тернопільської облради

15-11-2023 15:401139

САП наполягає на арешті ексголови Тернопільської облради
Фото: facebook.com/mihaylo.holovko

Прокурор САП звернувся до суду із клопотанням про зміну запобіжного заходу голові Тернопільської обласної ради Михайлу Головку, який підозрюється у проханні надати та одержанні неправомірної вигоди від бізнесмена-волонтера.

Як повідомляє САП, підозрюваний неодноразово порушував обов’язки, покладені на нього слідчим суддею після внесення застави. Крім того, неявка указаного підозрюваного у судове засідання 25.10.2023 призвела до того, що строк дії процесуальних обов'язків сплив, оскільки без присутності підозрюваного неможливо проводити судовий розгляд та розглядати клопотання.

Зважаючи на це, прокурор наполягає на застосуванні до особи більш суворого запобіжного заходу – триманні під вартою, а також стягненні в дохід держави застави, яку було внесено за указаного підозрюваного – понад 805 тис. грн.

Про результати розгляду указаного клопотання буде повідомлено додатково.

Як повідомляли, голові Тернопільської облради та двом заступникам очільника Тернопільської ОВА оголосили підозру за вимагання у підприємця-волонтера хабаря в розмірі близько 2,4 млн грн. Посадовці були затримані «на гарячому» 26 червня.

ВАКС призначив Головку два місяці арешту або заставу у розмірі 805 тисячі гривень. Згодом стало відомо, що голову Тернопільської обласної ради Михайла Головка звільнили з-під варти. За нього внесли заставу.

26 жовтня 2023 року Михайла Головка одноголосно звільнили з посади голови Тернопільської облради.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news