logo
26/04
25/04
24/04
23/04
2 ...

Стверджував, що «Буча – це черговий фейк»: львів’янин відсидить 2 роки за підтримку росії

16-11-2023 11:52536

Стверджував, що «Буча – це черговий фейк»: львів’янин відсидить 2 роки за підтримку росії
Фото: СБУ

Прокурори Львівщини відстояли в апеляції реальне покарання для львів’янина, який стверджував, що «Буча – це черговий фейк» та «України як держави не існує…».

Про це повідомляє Львівська обласна прокуратура.

«Прокурори Львівської обласної прокуратури відстояли в апеляційному суді покарання для львів’янина, який був засуджений за виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікацію її учасників (ч. 1 ст. 436-2 КК України). Йому призначено нове покарання – 2 роки позбавлення волі.

Прокурори в суді довели, що засуджений під час телефонних розмов з товаришем активно висловлювався про підтримку країни агресора. Зокрема він визнавав правомірною збройну агресію проти України розпочату у 2014 році та виправдовував дії збройних формувань РФ», – йдеться у повідомленні.

Окрім цього, чоловік підтримував відверту антидержавницьку, антиукраїнську та проросійську позицію. Під час чергової розмови на російській мові стверджував, що «Буча – це такий же фейк, як і все інше», а в судовому засіданні повідомив, що «України як держави не існує, немає української нації, та що він любить путіна».

Вироком суду першої інстанції обвинуваченого було визнано винним та призначено покарання у виді 6 місяців арешту.

Однак, прокурор не погодився із вироком та подав апеляційну скаргу. Оскільки вважав, що призначене покарання є надто м’яким та просив призначити більш суворе покарання, яке відповідатиме ступеню тяжкості вчиненого злочину.

Заслухавши доводи сторін, апеляційний суд підтримав позицію прокуратури. Своїм рішенням скасував вирок суду першої інстанції та ухвалив новий, яким призначив засудженому реальну міру покарання – 2 роки позбавлення волі.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Управління СБУ у Львівській області.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news