logo
26/04
25/04
24/04
23/04
2 ...

Оголошеного в розшук організатора втечі ухилянтів через «Шлях» затримали у центрі Львова

16-11-2023 13:30808

Оголошеного в розшук організатора втечі ухилянтів через «Шлях» затримали у центрі Львова
Фото: Інстаграм Михайла Міхняка

Колишнього керівника громадської організації «Корпус сприяння армії» і ексдепутата Рудківської міськради Михайла Міхняка, засудженого на п’ять років ув’язнення, затримали 14 листопада у центрі Львова.

Про це пишуть NGL.media з посиланням на речницю Львівської обласної прокуратури Адріана Дмитренко.

Міхняка уже доправили у СІЗО, де він перебуватиме до того часу, поки пенітенціарна служба визначить виправну колонію, де він відбуватиме покарання.

Нагадаємо, що 8 листопада Михайла Міхняка оголосили у державний розшук.

Після вироку апеляційного суду 25 вересня його мали б затримати для відбування покарання, проте він перебував на волі і відкрито публікував фото зі своїх прогулянок Львовом у соцмережах. Виявилось, що поліція шукала його протягом місяця (так звані розшукові заходи без заведення оперативно-розшукової справи), але так і не знайшла, тому оголосила у розшук.

28-річного Михайла Міхняка визнали винним в організації незаконного переправлення чоловіків за кордон через систему «Шлях», внаслідок чого понад 20 чоловіків призовного віку виїхали з України. Викрити цю схему допоміг мешканець села Сприня Самбірського району, який розповів поліції, що Михайло Міхняк брав по 1000 доларів з особи за такі послуги.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news