logo
26/04
25/04
24/04
23/04
2 ...

Завдав збитків на понад 25 млн грн: заступнику голови Золочівської РВА оголосили підозру

16-11-2023 12:561116

Завдав збитків на понад 25 млн грн: заступнику голови Золочівської РВА оголосили підозру
Фото: СБУ

Ексочільника одного з навчальних центрів Національної гвардії, який зараз обіймає посаду першого заступника голови районної військової адміністрації на Львівщині, викрили на злочинній діяльності.

Як інформує управління СБ України у Львівській області, будучи командиром військової частини Нацгвардії, у квітні 2022 року посадовець придбав за державні кошти 72 резервуари РГС-50 для зберігання пального за штучно завищеною вартістю.

Встановлено, що військова частина придбала відповідні цистерни за майже 64,5 млн грн, хоча ринкова вартість резервуарів становила 39,3 млн грн.

Таким чином незаконна діяльність фігуранта призвела до завдання збитків оборонному бюджету України на понад 25 млн грн.

За даними слідства, посадовець уклав цю угоду незважаючи на те, що декілька підприємств запропонували йому вигідніші умови щодо строків постачання та оціночної вартості РГС.

На підставі зібраних доказів чиновнику повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 425 Кримінального кодексу України (недбале ставлення до військової служби, вчинене в умовах воєнного стану).

Наразі вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу ‒ тримання під вартою. Зловмиснику загрожує до 8 років тюрми.

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину та притягнення до відповідальності причетних до нього осіб.

Комплексні заходи проводили за процесуального керівництва Львівської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону.

Як уточнили в ДБР, вказана особа перебуває на посаді заступника голови Золочівської районної військової адміністрації.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news