logo
26/04
25/04
24/04
23/04
2 ...

Поліція почала розслідувати напад на журналіста біля ресторану під Києвом

19-11-2023 13:10734

Поліція почала розслідувати напад на журналіста біля ресторану під Києвом
Фото: скріншот з відео

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом нападу на журналіста видання «Українська правда» і перешкоджання його діяльності в Київській області.

Про це повідомила поліція Київської області.

Так, за інформацією «Української правди», пізно ввечері 17 листопада на журналіста УП Михайла Ткача було здійснено напад під час зйомок біля ресторану «Тандир» у селищі Козин Київської області, де помітили, зокрема, колишніх високопоставлених співробітників Офісу генпрокурора. Також біля закладу було багато автомобілів.

Коли охорона одного з відвідувачів помітила зйомку, то почала світити дальнім світлом і блокувати авто журналістів.

«Під час моніторингу соціальних мереж поліцейськими була виявлена публікація одного з інтернет-видань щодо перешкоджання професійної діяльності журналіста під час конфлікту біля ресторанного закладу.

Зафіксована на відео подія сталась ввечері 17 листопада. Заяв та повідомлень про перешкоджання журналістській діяльності за цей час до поліції не надходило. Проте за фактом виявлення публікації про перешкоджання законній професійній діяльності журналістів слідчими ГУНП в Київській області розпочато кримінальне провадження (ч. 2 ст. 171 ККУ)», – йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що 18 листопада журналіст видання звернувся до медичного закладу за допомогою через тілесні ушкодження, отримані в результаті конфлікту біля ресторанного закладу.

Медики повідомили про вказаний факт поліцію, як передбачає процедура у подібних випадках.

«Розпочате досудове розслідування, у ході якого можлива додаткова кваліфікація», – додали в поліції.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news