logo
26/04
25/04
24/04
23/04
2 ...

Екскерівника Держспецзв'язку взяли під варту на 2 місяці з можливістю застави

23-11-2023 10:10701

Екскерівника Держспецзв'язку взяли під варту на 2 місяці з можливістю застави
Фото: processer.media

22 листопада 2023 року ВАКС обрав запобіжний захід колишньому Голові Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України (Юрія Щиголя), якого підозрюють у заволодінні державними коштами у сумі понад 62 млн грн.

Про це повідомляє пресслужба САП. 

Суд частково задовольнив клопотання детективів НАБУ, погоджене прокурором САП, та застосував до колишнього очільника Держспецзв’язку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 25 млн грн застави та покладенням процесуальних обов’язків у разі її внесення.

Як повідомляли, 20 листопада НАБУ і САП викрили організовану групу у складі з керівництвом Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України (Держспецзв’язку), які заволоділи державними коштами на суму понад 62 млн грн.

Слідство встановило, що впродовж 2020-2022 років власник групи компаній у змові із керівництвом Держспецзв’язку розробили схему заволодіння бюджетними коштами, виділеними на закупівлю обладанання та програмного забезпечення. Для цього залучили дві підконтрольні компанії, а закупівлю засекретили, аби уникнути відкритих торгів та забезпечити їх перемогу.

Кабмін звільнив Юрія Щиголя з посади Голови Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України, також звільнено його заступника Віктора Жору.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news