logo
26/04
25/04
24/04
23/04
2 ...

На Львівщині викрили зловмисника, який видурював у людей кошти під приводом «інвестицій»

23-11-2023 14:36680

На Львівщині викрили зловмисника, який видурював у людей кошти під приводом «інвестицій»
Фото: ВК поліції Львівської області

Підозрюваного, 24-річного жителя Червонограда, викрили оперативники Управління протидії кіберзлочинам у Львівській області спільно з слідчими Львівського районного управління поліції №1, за процесуального керівництва Галицької окружної прокуратури.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Львівської області.

Як встановили правоохоронці, підозрюваний створив в одному з месенджерів у мережі Інтернет сторінку, на якій опублікував неправдиву інформацію про можливість заробітку. Охочим пропонувалось «інвестувати» власні кошти із можливістю отримання прибутку в подальшому.

Насправді, жодних можливостей забезпечити виплати «інвесторам» у вказаному обсязі зловмисник не мав, а кошти «клієнтів» він привласнював шляхом здійснення маніпуляцій з рахунками і банківськими картками.

Так, в одному з випадків чоловік привласнив кошти однієї з «клієнток» на суму більше трьох тисяч гривень. Правоохоронці встановлюють особи інших потерпілих.

Слідчі повідомили зловмиснику про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання - штраф від чотирьох тисяч до восьми тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років.

Досудове розслідування триває.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news