logo
26/04
25/04
24/04
23/04
2 ...

Керівник КП на Самбірщині, якому оголосили підозру, виявився депутатом від «Слуги народу»

24-11-2023 16:25788

Керівник КП на Самбірщині, якому оголосили підозру, виявився депутатом від «Слуги народу»
Фото: lmn.in.ua

Керівник комунального підприємства, який уклав договори на ремонт доріг із матір’ю підлеглої працівниці, виявися за сумісництвом головою бюджетної комісії та депутатом Самбірської районної ради.

Як повідомляє видання LMN, керівником КП, якому прокуратура повідомила про підозру, є  Євген Квас.

За даними слідства, у 2022 році підозрюваний уклав договори на проведення дорожніх ремонтних робіт у місті Самборі з матір’ю підлеглої працівниці комунального підприємства, яка також працює у цьому ж підприємстві двірником.

Загальна сума договорів становить півтора мільйони гривень. 

Для цього фігурант організував реєстрацію вищевказаної родички, як ФОП. Після чого, всупереч законодавству, здійснив поділ ремонту вулиць на окремі роздрібні договори та без проведення відкритих торгів уклав з нею, як підрядником відповідні договори.

Як нагадує видання, ще весною цього року журналісти LMN оприлюднили шокуючі факти та відео про КП «Об’єднане», яке за період повномасштабного вторгнення замовило щонайменше 55 (!) послуг у підприємиці  Оксани Володимирівни Данько.

Усе б нічого. Але у  розпорядженні LMN також опинилось відео, на якому можна побачити підприємицю — 60-річну Оксану Данько. Жінка підтверджує, що на неї зареєстрована фірма. Однак фактично справами фірми займається дочка жінки. А її дочка — Тетяна Володимирівна Дунь, яка працює у Самбірському комунальному підприємстві «Об’єднане».

 

“Фігурант організував реєстрацію вищевказаної родички, як ФОП. Після чого, всупереч законодавству, здійснив поділ ремонту вулиць на окремі роздрібні договори та без проведення відкритих торгів уклав з нею, як підрядником відповідні договори. При цьому чоловік достовірно знав, що даний «підприємець» немає досвіду та засобів для виконання умов договору.

Згодом для виконання ремонтних робіт він безоплатно залучив підпорядкованих йому працівників та техніку. Після чого підписав акти приймання виконаних робіт, у яких зазначались відомості про роботи, які фактично виконані не були та матеріали, які фактично використані не були. Відповідно, на підставі цих документів з міського бюджету були перераховані кошти на рахунок підрядника”, — зазначають прокурори.

Але це не єдиний епізод діяльності Євгена Кваса на Самбірщині.

Також LMN повідомляло про те, як у Самборі на бруківці вкрали понад 300 тисяч гривень. І тут знову фігурувало КП “Об’єднане”, яке очолює Євген Квас.

Саме працівники Самбірського комунального підприємства “Об’єднане” оголосили тендер на ремонтно-реставраційні роботи будівлі Ратуші вартістю 106 мільйонів 296 тисяч 881 гривню та уклали договір із сумнівною фірмою (про що теж повідомляли журналісти LMN). 

Leopolis.news