logo
26/04
25/04
24/04
23/04
22/04
2 ...

У Львівській філармонії урочисто відкрили конкурс імені Сліпака

18-12-2023 17:56594

У Львівській філармонії урочисто відкрили конкурс імені Сліпака
Фото: Анастасія Смольєнко та Віталій Грабар

Щемкі спогади про Велику Людину, Героя України Василя Сліпака, виставка, що розкрила різні грані особистості митця, і, звісно, розкішний вокальний вечір від блискучих співаків — Зоряни Кушплер, Тараса Конощенка, Софії Соловій та Станіслава Цеми, що співали у тандемі з Академічним камерним оркестром «Віртуози Львова» під орудою Юрія Бервецького — так минув Концерт-відкриття Конкурсу в Концертному залі Людкевича Львівської національної філармонії імені Мирослава Скорика 15 грудня.

Про це повідомили у Львівській національній філармонії.

Йому передувало відкриття виставки, присвяченої Василю Сліпаку під назвою «Козаки та дівчата Сліпака». Виставка, організована Благодійним фондом Козицького в рамках мистецького проєкту «Ми і Світ», висвітлила різнопланову творчість, сплетену в одній людині.Надалі впродовж конкурсних днів глядачі матимуть змогу насолодитися численними фрагментами оперної музики світу, а також різнобарв‘ям української музики, адже серед програмних вимог Конкурсу обов’язковими до виконання є твори західноукраїнських та українських композиторів. Крім цього, молоді митці матимуть нагоду безпосереднього спілкування з усіма членами журі під час запланованих майстер-класів та творчих зустрічей, що відбуватимуться 18 грудня.

Оголошення переможців та Гала-концерт лауреатів Конкурсу відбудеться 20 грудня о 18:00 на сцені Львівської національної філармонії імені Мирослава Скорика.

Leopolis.news