logo
28/04
26/04
25/04
24/04
23/04
22/04
2 ...

Проповідник Девід Хасавей представив свій документальний фільм про російсько-українську війну

18-12-2023 20:58630

Проповідник Девід Хасавей представив свій документальний фільм про російсько-українську війну
Фото: пресслужба ЛОВА

Сьогодні начальник Львівської ОВА Максим Козицький вже втретє зустрівся з британським євангелістом, міжнародним представником Церкви Віри Євангельської, проповідником Девідом Хасавеєм.

Про це інформує пресслужба ЛОВА.

У 2015 році Девід Хасавей їздив на прифронтові території зони АТО, під час повномасштабної російсько-української війни 2022 року ініціював проведення у церквах Віри Євангельської Національної молитви за Україну, а у своїх проповідях по всьому світу британець закликає людей підтримувати Україну, яка бореться зараз за мир для всіх країн.

Під час попередньої зустрічі з очільником Львівщини у січні цього року Девід Хасавей заявив про свої наміри зняти фільм про події в Україні, щоб показати світу правду про військове вторгнення росії. І сьогодні проповідник розповів, що документальний фільм «Україна була до росії!» вже доступний для перегляду.

«Дуже важливо, щоб усі люди на Заході побачили цей фільм, тому що він доводить, що в Україна існує довше ніж росія. путін стверджує, що росія існує довше за Україну, але ми знаємо, що це не так», – зазначив проповідник.

Він підкреслив, що приїхав сказати про свою впевненість у тому, що Україна переможе у цій війні.

Під час зустрічі Девід Хасавей на знак підтримки України вручив Максиму Козицькому пам’ятну медаль та прапор, який поєднує кольори прапорів України і Великої Британії.

«Ми вистояли завдяки і вашій допомозі. На початку повномасштабної війни майже ніхто не вірив у нас, але Велика Британія була з перших, хто повірив і підтримав Україну. Дякую Церкві Віри Євангельської за таку безумовну віру в нас – це додає сил у боротьбі з ворогом!», – зазначив Максим Козицький.

Девід Хасавей – євангеліст з Великої Британії, який проповідує Слово Боже майже 70 років. У 1970-х роках потрапив у радянську в’язницю за ввезення на територію СРСР Біблій, перекладених на російську мову. В Україні служить уже понад 50 років.

Українська Церква Християн Віри Євангельської – найбільше всеукраїнське об’єднання п’ятидесятницьких громад.

Leopolis.news