logo
26/04
25/04
24/04
23/04
22/04
2 ...

У Львові визначили переможців Конкурсу молодих вокалістів імені Сліпака (ФОТО)

21-12-2023 13:55613

У Львові визначили переможців Конкурсу молодих вокалістів імені Сліпака (ФОТО)
Фото: Віталій Грабар

У Львівській національній філармонії визначили переможців Конкурсу молодих вокалістів імені Василя Сліпака.

 

Про це повідомили у Львівській філармонії.

Четверта едиція престижного Конкурсу зібрала велику кількість заявок з різних регіонів України. Цьогоріч, попри усі виклики та страхи війни, у Конкурсі взяло участь понад 60 молодих співаків та співачок віком від 16 до 30 років. Більшість з них з різних куточків України, є учасниця зі США, а також українські співачки, котрі приїхали до Львова з Польщі, Словаччини, Німеччини, Франції та Нідерландів.

Перший тур відбувся онлайн. Конкурсні прослуховування другого туру проходили у концертних залах Львівського національного університету імені Івана Франка та Львівської національної філармонії імені Мирослава Скорика. У третьому турі Конкурсу було залучено Академічний симфонічний оркестр філармонії під керівництвом Івана Чередніченка.

Приз Гран-прі — Володимир Щигіль.

У ІІ категорії: І премія — Олександр Нікіфоров, ІІ премія — Олена Скіцько, Олександр Чишій, ІІІ премія — Олексій Піголенко, Вероніка Мостова. 

Дипломантами конкурсу стали Михайло Сас, Ірина Поломана, Ярослав Комарніцький. 

Переможці І категорії: І премія — Любов Островська, ІІ премія — Максим Савчук, ІІІ премія — Ольга Мельничук. 

Дипломанти — Дарʼя Погоріла, Володимир Гіра.

Пряма трансляція нагородження:  Гала-концерт. Закриття конкурсу вокалістів імені Василя Сліпака

Нагороди конкурсантам, окрім традиційних премій лауреатам, доповнили спеціальні премії та відзнаки від партнерів, меценатів та друзів Конкурсу.

Партнерами Конкурсу є Фундація Василя Сліпака, Українська Капеля Бандуристів Північної Америки ім. Тараса Шевченка і Кафедра музикознавства та хорового мистецтва факультету культури і мистецтв Львівського національного університету імені Івана Франка. Цьогорічна едиція Конкурсу має особливу підтримку у вигляді партнерства з офіційним представником французького бренду DS Automobiles у Львові компанією ТзОВ «Ілта Львів».

Конкурс проводиться за підтримки Львівської обласної військової адміністрації та Львівської обласної ради.

Ідея конкурсу народилася у Львівській філармонії, і 20 грудня на сцені Концертного залу Людкевича було оголошено переможців Конкурсу у 2023 році. 

Творче змагання оцінювало авторитетне журі, яке очолила всесвітньо відома оперна співачка (мецо-сопрано), почесна президентка Галицького музичного товариства, професорка співу в Університеті Моцартеум – Зоряна Кушплер (Україна – Австрія). 

Члени журі – це відомі митці, зокрема: оперний режисер та артистичний менеджер – Аксель Кресін (Німеччина); всесвітньо відома оперна співачка (сопрано), солістка Львівської Національної Опери, викладачка вокалу Львівської національної музичної академії імені М.В. Лисенка – Софія Соловій (Україна); диригент, музичний керівник Львівської Національної Опери – Іван Чередніченко (Україна) та всесвітньо відомий оперний співак (бас), соліст Нюрнберзького державного оперного театру – Тарас Конощенко (Україна – Німеччина). Директор Конкурсу – заслужений артист України Олег Созанський.

Leopolis.news