logo
26/04
25/04
24/04
23/04
22/04
2 ...

У Львівській філармонії презентували диск «Зимовий шепіт» піаністки Віоліни Петриченко

23-12-2023 19:40664

У Львівській філармонії презентували диск «Зимовий шепіт» піаністки Віоліни Петриченко
Фото: Віталій Грабар

Концерт-презентація нового диска фортепіанної музики «Зимовий шепіт» солістки Львівської національної філармонії Віоліни Петриченко відбувся 22 грудня у Львівській філармонії.

Про це повідомляє пресслужба Львівської національної філармонії.

Лунали твори від чарівних колядок видатного композитора Василя Барвінського до відомого «Щедрика» Леонтовича в обробці Сергія Юшкевича, де кожна нота розповідає історію нашого краю. Крім того, слухачам представили поєднання традиційних колядок і сучасного звучання в музиці Сильвестрова.

«Для мене грудень — це час, коли дуже хочеться чути різдвяну музику. Я піаністка, тому хочу слухати музику для фортепіано. Я, на жаль, як і багато українців, не маю змоги кожного року бути в Україні під час свят, але через музику хочу відчути цей зв’язок — з домом, з батьками, традиціями, з всім тим, що асоціюється з Різдвом. Тому цьогоріч я вирішила нарешті записати цей диск», — зі сцени поділилась музикантка.

Трансляція концерту: https://www.youtube.com/watch?v=NbzeEG59cMk 

Програма «Ніжний Шепіт Різдва» відобразила внутрішній стан багатьох українців: «поміж сум’яттям і суєтою, музика, ніжна і тиха, стає супутником у ці хвилюючі часи», за словами відомої піаністки. 

На цьому концерті переважала витримана інтимна, щира атмосфера.

Leopolis.news