logo
26/04
25/04
24/04
23/04
22/04
2 ...

Педагоги з Луганщини обмінюються досвідом на Бродівщині (ФОТО)

22-10-2019 08:36750

Педагоги з Луганщини обмінюються досвідом на Бродівщині (ФОТО)
Фото: Михайла Шишки

Група вчителів із містечка Білокуракине Луганської області, серед яких і низка директорів шкіл, прибула до Бродів з метою обміну досвідом педагогічної роботи.

В рамках програми ознайомлення з традиціями та народними промислами краю, 21 жовтня вони відвідали славнозвісне своєю чорнодимленою керамікою село Гавареччина, що у Золочівському районі.

У Гавареччині луганчани побували в майстерні митця-гончаря Івана Луковського, де мали унікальну нагоду взяти участь у майстер-класі з виготовлення глиняних виробів на гончарному крузі.

Також гончар детально розповів гостям про технологію виготовлення глиняних чорнодимлених виробів, про історію та традиції, пов’язані із славнозвісною гаварецькою керамікою, а також про те, що керамічні вироби гаварецького гончаря Дмитра Вислинського у 1984 році здобули гран-прі на виставці кераміки в італійському місті Фаєнці й були занесені до каталогу найкращих керамічних виробів Європи.

А ще педагоги-луганчани побачили справжню піч-горн, в якій прадідівським методом й донині обпікають свої вироби гаварецькі гончарі.

Окрім того, в селі Гавареччина гості із Білокуракине оглянули історичну криницю, глибина якої сягає 54 метри і в конструкції якої використовується одночасно два відра, та відвідали Криївку-музей воїнів УПА, що в околичному буковому лісі, й ознайомилися із національно-визвольною боротьбою народних месників Західної України у часі Другої світової війни та в післявоєнний період.

Михайло ШИШКА, журналіст, спеціально для Leopolis.news