logo
18/04
17/04
16/04
2 ...

Верховний суд відмовив Львівській мерії у касації щодо заборони будівництва сміттєпереробного заводу

27-08-2020 15:221523

Верховний суд відмовив Львівській мерії у касації щодо заборони будівництва сміттєпереробного заводу

Верховний Суд України відмовив Львівському міськвиконкому у відкритті касаційного провадження на постанову суду про заборону будівництва сміттєпереробного заводу.

 

Про це сказано в ухвалі ВСУ від 19 серпня 2020 року.

«Відмовити у відкритті касаційного провадження за касаційною скаргою Виконавчого комітету Львівської міської ради на постанову Восьмого апеляційного адміністративного суду від 08.07.2020 у справі №1.380.2019.006194 за позовом ОСОБА_1 до Виконавчого комітету Львівської міської ради, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача - Львівське комунальне підприємство «Зелене місто», про визнання протиправним і скасування рішення», – йдеться у рішенні суду.

Та Львівська мерія не згадала про це рішення суду, зате сьогодні повідомила, що ЄБРР погодив учасників, які візьмуть участь у наступному етапі тендеру з будівництва сміттєпереробного комплексу.

Згодом директорка юридичного департаменту Гелени Пайонкевич пояснила, що рішення ВСУ стосується виключно порядку слухання цієї справи і ніякого рішення щодо законності чи незаконності містобудівних умов винесено не було: «Окружний адміністративний суд визначив, що ця справа не підлягає позову у порядку адміністративного судочинства і закрив провадження у справі. Апеляція адміністративна скасувала це рішення і встановила, що вони таки мають укладатися за правилами адміністративного судочинства. Зараз касація, знову ж таки підтвердила рішення Апеляційного адміністративного суду. Тобто наразі не стоїть питання по суті позову, стояло питання по тому, за яким процесом повинна слухатись ця справа. Зараз справа знаходиться на розгляді в Окружному адміністративному суді. Насправді це є процесуальні моменти розгляду цієї справи. Рішення щодо наших містобудівних умов та обмежень ще не прийнято».

Як відомо, будівництво сміттєпереробного заводу у Львові на вул. Пластовій мало розпочатись у другому півріччі 2020 року.

Однак львів’янин, учасник війни на Донбасі Йосип Дудич звернувся до суду із вимогою визнати протиправним та скасувати рішення Виконавчого комітету Львівської міської ради від 07.12.2018 р. № 1343 «Про затвердження містобудівних умов та обмежень для проектування об’єкта будівництва на будівництво Львівському комунальному підприємству «Зелене місто» механіко біологічного комплексу перевантаження та переробки твердих побутових відходів на вулиці Пластовій 13».

У січні 2020 року Львівський окружний адміністративний суд ухвалив рішення зупинити дію рішення виконавчого комітету, яке дозволяє будівництво сміттєпереробного комплексу на вул. Пластовій у Львові.

8 липня 2020 року Восьмий апеляційний адміністративний суд скерував справу про будівництво сміттєпереробного заводу на вул. Пластовій у Львові для продовження розгляду до суду першої інстанції.

Однак юристи Львівської міської ради запевняють, що містобудівні умови та обмеження на будівництво сміттєпереробного заводу на вул. Пластовій, 13 видані виконавчим комітетом абсолютно законно, з дотриманням усіх вимог. І, як стверджує директорка юридичного департаменту ЛМР Гелена Пайонкевич, оскаржувати їх немає жодних підстав.

Leopolis.news