logo
26/04
25/04
2 ...

Самбірський «Хоспіс» отримав статус «Чиста лікарня, безпечна для пацієнта»

20-10-2020 10:371493

Самбірський «Хоспіс» отримав статус «Чиста лікарня, безпечна для пацієнта»
Фото: автора

На Самбірщині КНП «Самбірська районна лікарня «Хоспіс» отримала статус «Чиста лікарня, безпечна для пацієнта».

Про це повідомив кореспондент Leopolis.news

Такий статус медичному колективу «Хоспісу» присвоїли Асоціація «Служба організації інфекційного контролю» та Асоціація медичних сестер України. Але перед тим ці структури провели ретельну перевірку стану лікарні, умов надання нею паліативним пацієнтам відповідних послуг.

«Чотири роки тому, – сказав голова районної ради Віталій Кімак, – приймаючи на сесії рішення про утворення  районної лікарні «Хоспіс», ми зважали на  виклики часу, оцінки реального стану медичних закладів. І, як бачимо, не помилились. Важливо, що колектив утвердився, повірив у свої сили, можливості  і неабияку потрібність, хоч не обходиться без проблем».

Медичний директор «Хоспісу» Олена Сенейко-Парійчук сказала: «Це оцінка всього колективу за особливо старанну роботу по дотриманню санітарно-гігієнічного режиму, чистоти, належної інфекційної безпеки і створенню пацієнтам домашнього затишку з відчуттям повної захищеності. Зрештою, – наголосила вона, – ці питання завжди були для нас пріоритетними, а зараз під час пандемії їм приділяється  особлива увага. Разом з тим, це – визнання, кредит довіри, стимул для роботи медичного персоналу, його професіоналізму та серйозна мотивація, щоб і в подальшому відповідати даному статусу».

Микола СЕНЕЙКО, для Leopolis.news