logo
26/04
24/04
23/04
22/04
20/04
18/04
17/04
2 ...

Головний тренер «Львова» Віталій Шумський розповів про підготовку команди до матчу з «Минаєм»

12-02-2021 19:051545

Головний тренер «Львова» Віталій Шумський розповів про підготовку команди до матчу з «Минаєм»
Фото: pfclviv.com

Останній тиждень підготовки «Львова» до відновлення чемпіонату Favbet ліги видався не таким, як того чекали у клубі. Команда пережила цілу епопею з діставанням додому після турецьких зборів, а вже зараз через погодні умови змушена готуватись до наступного офіційного поєдинку поза межами рідного міста.

Про особливості підготовки «городян» напередодні відновлення сезону в Україні у розмові з клубною інформаційною службою розповів в.о. головного тренера «Львова» Віталій Шумський.

Віталію Івановичу, розкажіть детальніше, де саме відбувається завершальний етап підготовки «Львова» перед стартовим матчем другого кола чемпіонату?

Готуємося на Закарпатті. Між Берегово і Мукачево є невеличке село Дерцен. Там розташована база ФК «Мункач» (Мукачево) з дуже хорошими умовами для тренувань. Саме там якраз і проводимо свої заняття та підготовку до відновлення чемпіонату.

Чому прийняли рішення проводити підготовку саме на Закарпатті?

Перш за все, через те, що у Львові не було можливості комфортно тренуватись. Погляньте у вікно і все стане зрозуміло. Така величезна кількість снігу зовсім не сприяє якісній підготовці до сезону. Окрім того, на Закарпатті більш м’який клімат і трішки тепліше. Власне тому, рішення про заключну підготовку до сезону саме на Закарпатті прийняли ще по дорозі з Туреччини.

З Туреччини, до слова, дорога для команди була дуже непростою. У підсумку, розклад роботи напередодні відновлення офіційного сезону змістився. Наскільки такий факт може накласти свій відбиток на готовність футболістів «Львова»?

Відповідь на це запитання може продемонструвати тільки гра. Після матчу з «Минаєм» вже будемо точно знати чи повпливали ті півтори доби нашої важкої дороги додому на футболістів, чи ні. Власне тому, наперед щось сказати насправді важко.

Що скажете стосовно поточних погодніх умов на Західній Україні? Як вони можуть повпливати на прийдешню гру з «Минаєм»?

Можу сказати тільки те, що та команда, яка швидше пристосується до поля, тій і буде легше. Наразі бачимо такі погодні умови, що футболу, можна сказати, буде не так багато. Більше боротьби буде. Саме тому, все залежатиме від того, хто швидше звикне до поля.

У якому функціональному стані команда підходить до другого кола Favbet ліги? Чи всі готові грати?

В принципі, всі готові. На щастя, жодних травм немає. Збори ми пройшли без втрат, тому погляди усіх футболістів зосереджені на суботньому матчі. Кожен налаштовується вийти та показати хорошу гру.

Щодо кадрової ситуації у колективі загалом. Наскільки ви задоволені трансферною політикою команди взимку? Чи вдалося підсилити усі ті позиції, які планували?

Думаю, нам би не завадили ще двоє якісних футболістів. Втім, з тим кадровим потенціалом, який маємо, то, можна сказати, більш-менш укомплектовані. Кожен з тих футболістів, які у розташуванні, готовий своїми діями довести власну необхідність та користь для команди на полі.

Наш наступний суперник – «Минай». Які сильні сторони можете відзначити у цієї команди?

Доволі хороший колектив, якщо навіть судити по підбору гравців. Дуже досвідчена команда, яка майже півтора року грає одним складом. Окрім того, підписали також супердосвідченого Артема Мілевського. Саме тому, думаю, проти «Миная» у другому колі важко грати буде всім командам.

Як на Вашу думку, слід зіграти «Львову», аби поїхати із Закарпаття з трьома набраними очками?

Треба забити на один гол більше, аніж «Минай» (усміхається…). А якщо серйозно, то розбирали гру суперника, детально вивчали сильні та слабкі сторони. Тепер усе залежить від хлопців. Якщо виконають настанови на матч, то все буде добре.

Leopolis.news