logo
26/04
25/04
2 ...

У Держмитслужбі вимагають від правоохоронців притягнути до відповідальності посадових осіб митниці через скандал з українськими дипломатами-контрабандистами

01-03-2021 13:481897

У Держмитслужбі вимагають від правоохоронців притягнути до відповідальності посадових осіб митниці через скандал з українськими дипломатами-контрабандистами
Фото: Укрінформ

У Держмитслужбі заявили, що розпочнуть дисциплінарне провадження щодо посадових осіб митниці, які здійснили митний контроль та митне оформлення авто MERCEDES BENZ SPRINTER, в якому намагалися перевезти до Євросоюзу велику кількість валюти, золота, цигарок  по Дипломатичній смузі руху.

Про це повідомила пресслужба Держмитслужби на своїй сторінці у Telegram.

«За поданням правоохоронних органів та на доручення Голови ДМСУ і Начальника митниці, негайно відкрити дисциплінарні провадження, відсторонити посадових осіб митниці, та притягнути до відповідальності інспектора, заступника начальника вмо, начальника вмо, заступника начальника мп, начальника мп, працівника упмп, а також заступника начальника митниці, який по розподілу обов’язків купує даний митний пост. Обов’язково!!! Реакція на дану ганебну подію має бути найжорсткіша», - йдеться у повідомленні.

У відомстві наголосили, що автівка MERCEDES BENZ SPRINTER починаючи із 01.01.2020 року по 28.02.2021 року 50 разів перетинала митний кордон України, під керуванням наступних громадян: Пустовід Олександр Миколайович, Йордан Василь, Романюк Петро, Зінь Назар, Куць Олег та Сергієнко Олексій Олександрович.

«Питання до всіх учасників процесу: Це усі 50 разів таке їхало в ТЗ чи тільки останнього разу? Шановні, проаналізуйте це. Хто, коли, як оформляв цей ТЗ? Системність. Відомості із суміжної сторони! Зробіть свою роботу!!! 28.02.2021 року під час перетину митного кордону України, ПІСЛЯ здійснення українськими митниками митних формальностей, правоохоронними органами України, у вказаному вище авто було виявлено наступні приховані від митного контролю речі:

- 165 200 дол. США

- 70 200 Євро

- 11 600 злотих

- 16.4 кг золотих виробів

- 187 ящиків сигарет марки «Life, Complimen»!

Правоохоронні Органи мають з’ясувати взагалі що це було», - наголосили у відомстві.

У Держмитслужбі також зауважили, що «має бути службове розслідування у Державній прикордонній службі та Службі безпеці України в частині причетності своїх підлеглих до даного факту.

Наголошуємо, ТЗ пройшов митний контроль і митне оформлення!».

Відтак у Держмитслужбі очікують офіційної інформації та пресрелізів від ДМСУ, ДПСУ, ДБР, СБУ.

Нагадаємо, як писав Leopolis.news, двох співробітників посольства України в Польщі затримали на кордоні під час спроби вивезти велику кількість валюти, золота та контрабандних цигарок.

Leopolis.news