logo
26/04
24/04
23/04
22/04
20/04
18/04
17/04
2 ...

Іван Собко: 5,3 млн грн скерують на будівництво спортивних майданчиків в області

21-10-2021 18:127026

Іван Собко: 5,3 млн грн скерують на будівництво спортивних майданчиків в області
Фото: пресслужба ЛОДА

З обласного бюджету Львівщини скерують 5,3 млн грн на співфінансування будівництва спортивних майданчиків з наливним і штучним покриттям у дев’яти громадах області.

 

Таке рішення прийняли сьогодні на засіданні обласної комісії з питань молоді та спорту, інформує пресслужба ЛОДА.

За умовами діючої обласної програми розвитку фізичної культури та спорту Львівщини на 2021-2025 роки, всі об’єкти спортивної інфраструктури, які отримають співфінансування з обласного бюджету, до 1 вересня, повинні були підготувати необхідну документацію та провести тендери. Оскільки частина громад цього не зробили, у результаті перерозподілу коштів, співфінансування отримають загалом дев’ять громад, у яких готова «основа» - відповідні документи та проведені тендери.

Зокрема, як повідомив за результатами засідання комісії заступник голови Львівської ОДА Іван Собко, 5,3 млн грн управління молоді та спорту ЛОДА пропонує скерувати на співфінансування будівництва майданчиків у Радехові, Великому Колодному, Дрогобичі, Підгірцях, Завидовичах, Новояворівську, Борині, Мшані, с. Стара Сіль.

Після погодження профільною комісією остаточне рішення щодо фінансування прийматимуть депутати Львівської облради на черговій сесії, проведення якої заплановано на 26 жовтня.

Зазначимо, що цього року на Львівщині у межах реалізації обласної програми з підтримки фізичної культури збудували вже 4 спортивні майданчики (м. Рудки Самбірського району, с. Дідилів Новояричівської ТГ, с. Сокіл Кам'янка-Бузької ТГ, с. Рудники Миколаївської ТГ). Будівництво майданчиків здійснюється на умовах співфінансування з місцевими бюджетами громад.

«Обласну програму розвитку фізичної культури та спорту Львівщини виконано на 44,7%, профінансовано на більше ніж 70%. Загалом у межах програми на 2021 рік передбачено будівництво в області 13 спортивних майданчиків з наливним і штучним покриттям», - додав Іван Собко.

Окрім того, члени комісії розглянули проєкт бюджетного регламенту Львівської облради, поданий членами обласної комісії з питань бюджету. Документ передбачає комунікацію та співпрацю Львівської облради та Львівської ОДА щодо використання коштів обласного бюджету. Комісія спорту проєкт бюджетного регламенту не підтримала. Таке ж негативне рішення прийняла обласна комісія з питань освіти, науки та інновацій. Детальніше про бюджетний регламент – за посиланням. 

Leopolis.news