logo
26/04
25/04
2 ...

Помер професор Львівського національного університету фізкультури Володимир Трач

18-01-2022 20:161162

Помер професор Львівського національного університету фізкультури Володимир Трач
Фото: ldufk.edu.ua

Cьогодні, 18-го січня, на 82-му році життя перестало битися серце професора кафедри біохімії та гігієни Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, колишнього багаторічного проректора з навчальної роботи Університету, кандидата біологічних наук Трача Володимира Михайловича.

Про це йдеться на офіційному сайті вишу.

Володимир Михайлович Трач у даному виші працював понад чотири десятки років. За цей час він обіймав різні посади (проректор з навчальної роботи, декан педагогічного факультету, завідувач, професор, доцент кафедри біохімії та гігієни) і на кожній з них проявив себе як справжній висококваліфікований професіонал, тим самим абсолютно заслужено завоювавши великий авторитет та повагу як у колег по роботі, так і в студентів. Упродовж роботи в Університеті він підготував дев’ять кандидатів наук.

Володимир Михайлович – Відмінник освіти України, нагороджений відзнакою Міністерства освіти і науки України «Петро Могила», Грамотою Прем’єр-міністра України та Почесною відзнакою імені Івана Боберського, автор 150 публікацій, з них понад 100 наукового та 15 навчально-методичного характеру, два авторських свідоцтва та два авторських права на твір.

Додамо, що Володимир Михайлович назавжди увійшов у історію Університету – став першим і наразі єдиним за 75-літню історію ЛДУФК імені Івана Боберського викладачем, якому була призначена (розпорядження Кабінету Міністрів України №1174-р від 29-го вересня 2021 року «Про призначення стипендій Кабінету Міністрів України за видатні заслуги у сфері вищої освіти») довічна стипендія Кабінету Міністрів України.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news