logo
22/03
21/03
15/03
06/03
29/02
28/02
23/02
21/02
20/02
13/02
09/02
07/02
06/02
2 ...

Британцям показали, як українська снайперка знищувала бойовиків (ВІДЕО)

11-02-2022 16:515714

Британцям показали, як українська снайперка знищувала бойовиків (ВІДЕО)
Фото: принтскрин відео

Британцям показали роботу українського снайпера з ліквідації бойовиків /Мілітарний/

Британський таблоїд оприлюднив інтерв’ю з українським снайпером та продемонстрував відео з ліквідацією снайпером бойовиків окупаційних сил Росії.

Британське видання написало про снайпера Олену Білозерську, яка воювала на Донбасі з 2014 року.

Відео було знято на передовій за допомогою тепловізійного приладу нічного бачення, який використовувала Олена під час своєї роботи.

На кадрах чути звуки трьох пострілів зі снайперської гвинтівки «Зброяр Z-10», а також видно, як бойовики падають в окопи.

Повідомлено, що відео було знято у серпні 2017 року, бойовики знаходилися у 200 метрах від позиції українського снайпера.

Як зазначила британським журналістам Олена Білозерська, на рахунку якої щонайменше 10 підтверджених ліквідацій, вона без вагань знову знищуватиме ворогів, якщо російські війська почнуть нове просування в Україну.

«Коли ворог підповзає до нашої позиції, щоб убити мене, чи замислюється він, чи є у мене чоловік, батьки чи діти? – звичайно, ні», – каже Білозерська, яка спочатку вирушила на фронт добровольцем, а потім долучилася до лав Збройних Сил України.

Білозерська наголошує, що вороги, які напали на її країну, заслуговують смерті.

Британський таблоїд оприлюднив інтерв’ю з українським снайпером. На фото Олена Білозерська

«Моральні страждання з приводу вбивства людини придумали люди, далекі від війни. Озброєний ворог – це не людина, а ціль. Ти берешся за зброю проти моєї країни – все, ти мішень. Якщо ви не приберете його вчасно, він може вбити вас або одного з ваших товаришів», – каже снайпер.

Російська постановка

Після публікації британським виданням відео з ліквідацією бойовиків, російська пропаганда почала намагатися видати відео снайпера за підроблене.

9 лютого в соціальних мережах окупаційних сил Росії почало поширюватися відео з назвою “Полная версия фейкового видео о работе снайпера ВСУ”.

На відео демонструється несправжня робота снайпера по одному бойовику, який після пострілу підіймається на весь зріст і йде убік “снайпера”.

Пропагандисти російського видання “Комсомольская правда” переконують, що відео, яке демонструється виданням The Sun – постановочне.

У приклад вони демонструють постановочне відео зі снайпером, яке опублікували у “ДНР” та яке має мало чого спільного з відео опублікованим британським виданням.

На оригінальному відео літо, нічний час доби та українська снайперська пара розмовляє російською мовою.

На постановочному відео зима, світлий час доби та на відео розмовляють українською мовою.