logo
26/04
25/04
2 ...

У Маріуполі під час розбору завалів багатоповерхівки виявили близько 200 тіл

24-05-2022 12:01931

У Маріуполі під час розбору завалів багатоповерхівки виявили близько 200 тіл
Фото: Телеграм Петра Андрющенка

У Маріуполі під час розбору завалів багатоповерхівки в районі приміської АЗС-2 по проспекту Миру в підвалі знайшли близько 200 тіл загиблих.

Про це повідомив радник маріупольського мера Петро Андрющенко.

«Через відмову місцевих збирати та упаковувати тіла загиблих, МЧС росії залишило місце робіт. Тіла загиблих залишились  на місці, через частково розібрані завали сморід чутно майже у всьому кварталі», - написав Петро Андрющенко. 

Андрющенко також повідомив, що через запровадження роботи з поховання та ексгумації так званої «Державної корпорації «Ритуал» з окупованого Донецька процес перепоховання з дворів багатоповерхівок фактично зупинено.

«Для «офіційного» безкоштовного перепоховання треба дочекатись черги, самостійно привезти тіло загиблого в «морг»  видавши що тіло загиблого тільки знайдено або погодитись на запис відео, де заявник скаже що вбитий саме українською армією. Через такі умови в імпровізованому моргу біля «Метро» на вулиці складено в пакетах велику кількість трупів (на фото) Місто перетворилось на суцільне кладовище», - написав Андрющенко.

Місто опинилось у блокаді російських військ і фактично було знищене. Повністю зруйновані будинки щонайменше 84 тисяч містян. Точний підрахунок загиблих здійснити неможливо, за попередніми оцінками, у Маріуполі загинули до 22 тисяч жителів. Частину мешканців примусово вивезли на територію невизнаної «ДНР» чи до росії.

За даними омбудсменки Людмили Денісової, тисячі маріупольців, які залишились у тимчасово окупованому місті, потерпають від голоду.

Підготувала Анастасія Андрійчук, Leopolis.news