logo
24/04
21/04
19/04
18/04
16/04
15/04
08/04
04/04
01/04
30/03
22/03
21/03
15/03
06/03
2 ...

Підприємство Самбірської міськради замовило у матері своєї працівниці робіт на 8 млн грн

26-04-2023 15:422600

Підприємство Самбірської міськради замовило у матері своєї працівниці робіт на 8 млн грн

Комунальне підприємство Самбірської міськради «Об’єднане» за період повномасштабного вторгнення замовило 55 послуг у підприємиці Оксани Володимирівни Данько. /Львівська мануфактура новин/

Йдеться про укладання бруківки на різних ділянках вулиць міста. Загальна сума, яку жінка нібито заробила за проведення робіт, складає понад 8 мільйонів 200 тисяч гривень. Про це LMN стало відомо з електронної системи держзакупівель Prozzoro.

Як свідчать дані з порталу Clarity Project, Оксані Данько – 60 років. Вона є суб’єктом малого підприємництва. Усього відомо про 55 закупівель, в яких брала участь літня жінка. Не складно здогадатись, що усі вони – з комунальним підприємством Самбірської міськради. 

 
3-3-6
 
 
 
1-5-5
 
 
 
4-2-6
 
 

До того ж, усі закупівлі є неконкурентними. Вочевидь, щоб уникнути тендерних процедур та участі інших підрядників, з Оксаною Данько підписували прямі договори.  

З ресурсу OpenDataUA LMN також дізналась, що зареєструвалась жінка як приватна підприємиця лише 3 листопада 2022 року. А вже 16 листопада жінка уклала одразу кілька договорів на укладання бруківки на вулиці Шпитальній біля Самбірської центральної районної лікарні. До речі, щоб відремонтувати цю вулицю з Оксаною Данько підписали аж 9 договорів – окремо по ділянках при кожному корпусу лікарні і по вулиці загалом. Це зробили, аби сума тендерів не перевищувала 200 тисяч гривень і не потрібно було проводити аукціон та тендерні експертизи. Розділили на кілька договорів і ремонти інших вулиць. Така практика є порушенням частини 10 статті 3 закону України «Про публічні закупівлі».  Вона чітко регламентує, що за спрощеною системою можуть відбуватись закупівлі, вартість яких не перевищує 100 тисяч гривень та послуги з поточного ремонту, вартість яких не перевищує 200 тисяч гривень.  

LMN побувала на кількох локаціях, де нещодавно начебто поміняла бруківку Оксана Данько. Місцеві, що працюють неподалік, стверджують – на місці бачили техніку власне комунального підприємства «Об’єднане». Тож не виключено, що всі роботи проводили безпосередньо працівники підприємства. 

 
2-4-5
 
 
 
1-6-5
 

У розпорядженні LMN також опинилось відео, на якому можна побачити підприємицю Оксану Данько. Жінка підтверджує, що на неї зареєстрована фірма. Каже, що вона її зареєструвала. Підписує документи. Однак фактично справами фірми займається дочка жінки –  Тетяна Володимирівна Дунь.  Працює жінка у Самбірському комунальному підприємстві «Об’єднане», яке й виступало замовником робіт. 

Техніку? Та маю. В хаті. Трактор… Решта? Та продала! – уточнює Оксана Данько на відео.

 

Нагадаємо, Самбірське комунальне підприємство «Об’єднане» вже фігурувало у кількох матеріалах «Львівської мануфактури новин». Зокрема, торік підприємство закупило 145 тонн технічної кам’яної солі, тобто, у 5 разів більше, ніж у 2020 році. 

Декілька тижнів тому Самбірське комунальне підприємство «Об’єднані» оголосило тендер на проведення будівельник робіт та поточного ремонту міської ратуші у місті. Очікується, що вартість ремонту становитиме 106 мільйона гривень.

Раніше також стало відомо, що Львівська обласна прокуратура повідомила про підозру директору товариства з обмеженою відповідальністю за фактом заволодіння бюджетними коштами в особливо великих розмірах. Це стосується  підрядника, який на замовлення комунального підприємства мав провести у Самборі берегоукріплення Дністра

Як відомо LMN, вирішується питання щодо оголошення підозри й іншому фігуранту справи — Євгену Квасу. Йому інкримінують  службове недбальство, за що передбачена кримінальна відповідальність. За це Квас може опинитись за ѓратами на термін від двох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю до трьох років та зі штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів або без такого.