logo
19/04
18/04
16/04
15/04
08/04
04/04
01/04
30/03
22/03
21/03
15/03
06/03
29/02
28/02
2 ...

Нова школа на Малоголосківській – троянський кінь Садового

11-05-2023 16:302748

Нова школа на Малоголосківській – троянський кінь Садового

Львівська міська рада, Віталій Чепіль та фонд “Карітас”, попри накладений раніше мораторій на забудову Малоголосківської, активно лобіюють зведення нового житлового комплексу у цьому проблемному мікрорайоні. Основний аргумент, що наводять чиновники — начебто мікрорайон отримає нову школу та дитсадок. /spravanomer.org/


Містобудівні умови та обмеження бажає отримати ТзОВ «Голоско Парк». Водночас цим же рішенням у мерії хочуть визначити «пріоритетним» інвестування у будівництво школи та дитсадка на сусідній земельній ділянці. З ініціативою вкласти кошти у ці освітні об’єкти, як вказано у документі, виступили вищезгадане ТзОВ «Голоско Парк» та ТзОВ «Резидент Девелопмент».

ТзОВ «Резидент Девелопмент» веде діяльність у сфері будівництва, його власником є львів’янин В’ячеслав Чепіль. Також він є кінцевим бенефіціаром Благодійного фонду «Країна дитячих мрій»який напряму пов’язаний з благодійною організацією “КАРІТАС”. З власних джерел, нам стало відомо, що до фонду «Країна дитячих мрій» також має відношення голова м. Львова Садовий А.І.

Цікавим є те, що  «Резидент Девелопмент» розпочала свою активну діяльність лише з 2021 року. На сьогодні, окрім зведених трьох секцій ЖК «R2 Residence» і двох дитячих майданчиків, реалізує проєкт будівництва іншого освітнього закладу, в районі вул. Панаса Мирного. Мова про масштабну реконструкцію Ліцею №80. Проєкт стосується суто навчального закладу, без будівництва супутніх ЖК.  

Та схоже, що у випадку з Малогосківською, справа дещо складніша. Компанія забудовника кристально чиста, а про власника В’ячеслава Чепіля майже нічого не відомо окрім інформації з реєстрів. Аналізуючи усю наявну інформацію, складається чітке враження, що «Резидент Девелопмент» та проєкт з будівництвом навчальних закладів, ніщо інше як “троянський кінь”, метою якого є обхід мораторію на Малоголосківській, та продовження забудови мікрорайону, інфраструктура якого і без цього вже знаходиться в критичному становищі. 

Нагадаємо, що наприкінці травня 2020 року виконком заборонив будувати нові житлові будинки у мікрорайоні, поки тут не вирішать проблему траспортною інфраструктурою та зведенням шкіл і дитячих садочків. А вже у листопаді 2020 року у місті оголосили архітектурний конкурс на кращу проектну пропозицію загальноосвітньої школи та садочка у житловому районі “Під Голоском”.

Таким чином, міськрада під приводом “благої” ініціативи – зведення нових освітніх закладів, намагається обійти введену у 2020 році заборону, та протиснути будівництво чергового житлового комплексу.

Червоним кольором позначене будівництво нового ЖК, жовтим – ділянка, де мають звести школу і дитсадок (сьогодні це фактично сквер)

Зауважимо, що на початку 2023 року виконавчий комітет Львівської міськради вже видавав містобудівну документацію на будівництво школи і дитсадка на цій земельній ділянці площею 2,2 га. Фактично це є територія парку. Замовником тоді було ЛКП «Рембуд», а в мерії наголошували, що навчальні заклади будуть комунальними.

Щодо нового житлового комплексу, то його хочуть зводити на земельній ділянці площею 0,22 га відразу біля ЖК «Делюкс». Він складатиметься із трьох секцій по 7-9 поверхів. Загалом тут буде близько 70 квартир, а в підземному паркінгу – 55 місць.

21 квітня члени виконавчого комітету провели виїзне засідання, під час якого обговорювали будівництво нових багатоповерхівок на вул. Малоголосківській.Крім представників забудовника і проєктантів, тоді були також присутні мешканці мікрорайону Під Голоском. Вони скаржились на низку невирішених досі питань, зокрема щодо транспортної розв’язки, соціальної інфраструктури, зелених відпочинкових зон.

Також львів’ян обурив намір збудувати нове житло у мікрорайоні, який і так вже є густозаселеним.

Зрештою на виїзному засіданні, яке тривало понад годину, остаточного рішення так і не прийняли. Члени виконкому зійшлись на тому, що варто детальніше обговорити всі нюанси з жителями мікрорайону.

Наразі, залишається одне питання — чиїм насправді резидентом є “RESIDENT DEVELOPMENT”, Садового чи його партнерів?