logo
26/04
25/04
24/04
23/04
2 ...

Попри легальний дозвіл на роботу: на підпільній тютюновій фабриці у Польщі пов’язали 12 українців (ФОТО)

08-07-2019 20:342327

Попри легальний дозвіл на роботу: на підпільній тютюновій фабриці у Польщі пов’язали 12 українців (ФОТО)

У Польщі у понеділок, 8 липня, правоохоронці під координацією Європолу провели спецоперації у Сілезькому воєводстві. У результаті було викрито підпільний цех з виробництва цигарок та затримано 12 українців, які працювали на ньому.

 

Про це повідомляє «Польське радіо».

Також під час операції правоохоронці вилучили майже 6 млн штук цигарок та понад 2 тонни тютюну. Збитки для держави оцінили у понад 8 млн злотих (1,9 млн євро).

Як повідомили у Бескидському відділі Прикордонної служби, спецоперація була здійснена на підставі інформації нідерландської податкової служби, а усю операцію координував Європол.

«В одному із приватних об’єктів виявлено повну лінію з виробництва та пакування цигарок, зокрема спеціалізовані машини та сировину, необхідну для їх виготовлення. Там виявили також велику кількість готових цигарок і тютюну. Водночас у другому об’єкті виявили склад, де було кількасот кілограмів тютюну», - повідомила майор Ельжбєта Пікор з Бескидського відділу Прикордонної служби.

Зазначається, що незаконна діяльність тривала від 2018 року. Цигарки вивозили із Польщі та продавали в інших країнах Європейського Союзу під виглядом однієї з відомих іноземних марок.

Під час операції правоохоронці затримали 14 працівників підпільної фабрики віком від 24 до 43 років. Серед них 12 громадян України та двоє поляків. Одного із громадян Польщі розшукували на підставі ордеру на арешт за попередні злочини.

Натомість затримані українці мали дійсні документи, що легалізують їхнє перебування у Польщі.

Як писав Leopolis.news, на Львівську тютюнову фабрику, що у Винниках біля Львова, 4 липня прийшли з обшуками спецпризначенці СБУ.

Однак подробиць спецоперації компетентні органи не повідомляли.  Відомо лише, що обшуки проводяться від вечора середи, 3 липня.

Згодом прес-служба Посольства Великої Британії в Україні повідомила, що в Україні Податкова і митна Служба Великої Британії спільно з СБУ знешкодила велику міжнародну злочинну групу, яка займалася масштабною контрабандою цигарок до країн Євросоюзу.

Співвласник тютюнової фабрики у Винниках Григорій Козловський не назвав причини обшуків замовленням конкурентів.

Leopolis.news