logo
23/04
18/04
16/04
08/04
02/04
31/03
29/03
28/03
25/03
16/03
15/03
10/03
29/02
2 ...

Звернення «синоду» ПЦУ про ліквідацію УПЦ КП – формальність, – телеграм-канал Churcher (ДОКУМЕНТ)

21-08-2019 14:341520

Звернення «синоду» ПЦУ про ліквідацію УПЦ КП – формальність, – телеграм-канал Churcher (ДОКУМЕНТ)
Фото: Цензор.НЕТ

На інсайдерському телеграм-каналі Churcher опублікували копію звернення «священного синоду» Православної церкви України до Міністерства культури України з приводу ліквідації Української православної церкви Київського патріархату.

Мова йде про макет документа, який дав формальний привід Мінкультури запустити процес ліквідації УПЦ КП.

«Виявилося, що під час засідання Священного Синоду ПЦУ, який відбувся 27 липня, його члени створили документ на підставі якого Міністерство Культури примусово ліквідувало Київську Патріархію УПЦ КП, – пишуть автори телеграм-каналу Churcher. – Саме через це, Філарет скаржився, що його викидають на вулицю. За нашою інформацією готувати цей документ допомагав Департамент у справах релігій та національностей, який очолює Андрій Юраш). Це й зрозуміло – отримання автокефалії є заслугою не лише дипломатів та Петра Порошенка, а ще й цього підрозділу Мінкульту, а сепаратистська діяльність Філарета для них як кістка в горлі».

Автори інсайдерського телеграм-каналу детально проаналізували таємний «макет документа», поділившись своїми висновками зі своїми читачами: «Це звернення декількох ієрархів ПЦУ до Священного Синоду, в якому вони просять свій же Синод «впровадити Постанову Помісного Собору Української Православної Церкви Київського Патріархату від 15 грудня 2018 року, яку ми підписали, та прийняти (ухвалити) відповідне рішення на її виконання», тобто ліквідувати названу вище Київську Патріархію. Цікаво, що це «звернення», в жоден спосіб не міг підписати Митрополит Білгородський і Обоянський Іосаф (Шибаєв). Він мало того, що 20 червня 2019 року підтримав Філарета та відвідав собор щодо відновлення УПЦ КП, так ще й опікується парафіянами в Росії». 

«Що це тоді є? Все просто – це «звернення» проста формальність яку ПЦУ мала створити, щоб ліквідація мала будь-яку законну підставу. Ось такий гамбіт за допомогою Мінкульту розіграв Епіфаній проти свого вчителя. Як вишенька на торті – знущальне «взяли участь всі члени Синоду окрім Почесного Патріарха Філарета (без поважної причини)», – підсумовує Churcher.

«Що буде далі? Ураховуючи відсутність відповіді Зеленського на слізливе прохання захистити УПЦ КП, а також потужну підтримку ПЦУ Мінкультом, нічого доброго Філарета не чекає, – прогнозують автори телеграм-каналу. – Правда, говорити про закінчення боротьби ще рано – досі не вирішені питання ставропігій та закордонних парафій. Якщо Константинополь не відступить, ліквідація УПЦ КП лише задовольнить амбіції противників Київського Патріархату та не принесе ПЦУ жодного зиску».

Leopolis.news