logo
23/04
18/04
16/04
08/04
02/04
31/03
29/03
28/03
25/03
16/03
15/03
10/03
29/02
2 ...

Глава УГКЦ порадив піти до сповіді тим, хто не вірить у перемогу України

10-03-2024 15:49384

Глава УГКЦ порадив піти до сповіді тим, хто не вірить у перемогу України
Фото: УГКЦ

Глава УГКЦ Блаженніший Святослав із членами Постійного Синоду помолився разом з українцями у храмі Святого Юра УГКЦ на Мангеттені в Нью-Йорку.

Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

 «Я вам хочу одне сказати від народу з України, — звернувся Глава УГКЦ до українців у Нью-Йорку. — Україна зранена, але нескорена! […] Україна змучена, але стоїть і вистоїть! Повірте мені, нікому й на гадку не спадає здатися, навіть там, де сьогодні йдуть бойові дії — послухайте наших людей у Херсоні, Запоріжжі, Одесі, Харкові, Сумах! Бо ми знаємо, якщо Україна, не дай, Боже, була б хоча частково завойована — розшириться межа смерті. Всі ви бачили страшні кадри з Бучі. Це був лише вступ. Вони [росіяни] так хотіли залити кров’ю весь Київ. Якби не мужність наших хлопців та дівчат і дивна сила Божа, яка тоді витала над Києвом, мабуть, сьогодні я б до вас не приїхав». 

До всіх тих, хто зі скептицизмом дивиться на здатність України вистояти, Блаженніший Святослав звернувся такими словами: «Приїдьте в Україну і подивіться! Хто з вас не вірить у перемогу України — йдіть до сповіді! Бо це означає, що ми мало довіряємо присутньому в тілі українського народу живому Богові». 

Глава УГКЦ подякував присутнім за солідарність з Україною. «На летовищі в Нью-Йорку я почув такі слова: „Ваша кров є нашою кров’ю, і ваш біль — нашим болем“. А тепер я бачу, що і мої сльози є вашими слізьми. […] Народ, який вірить у воскресіння і вміє бути разом, молитися разом, є незламний». 

Окремо Блаженніший Святослав подякував вірним в Америці за молитву й нагадав: «Молитва — це не тільки гарні слова, завчені напам’ять. Молитва — це простір зцілення, Воскресіння, життя серед смерті». 

Архиєрей зауважив, що в Україні люди моляться в укриттях під час ракетних обстрілів, а хто не вміє молитися — той співає. Він пригадав, як сотні людей у київському метро під час російських атак співали пісень і так долали свій страх. Предстоятель нагадав про безперервну молитву на вервиці за перемогу України. Відтак закликав присутніх молитися та подякував за гуманітарну підтримку від українців в Америці.

 

Нагадаємо, що нещодавня заява Папи Римського Франциска викликала обурення, бо він, зокрема, заявив, що Україна у війні з країною-агресором рф «має мати мужність» білого прапора і піти на переговори.

У Ватикані пояснили заяву. 

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news