logo
26/04
25/04
24/04
23/04
2 ...

У Міноборони відсторонили керівника департаменту, причетного до «Львівського арсеналу»

02-02-2024 14:25482

У Міноборони відсторонили керівника департаменту, причетного до «Львівського арсеналу»

Тимчасово виконуючого обов’язки директора департаменту Міністерства оборони Тоомаса Нахкура відсторонили у зв’язку з оголошенням йому підозри у справі про розкрадання майже 1,5 млрд грн на закупівлі снарядів.

 

Про це повідомили у Міноборони

«Рішенням міністра оборони України Рустема Умєрова від 1 лютого 2024 року, за клопотанням заступника Міністра оборони України генерал-лейтенанта Івана Гаврилюка, тимчасово виконуючий обов’язки директора Департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки Міністерства оборони України Тоомас Нахкур відсторонений від виконання службових обов’язків», – йдеться у повідомленні.

Як уточнили у Міноборони, причина відсторонення – оголошення підозри у кримінальному провадженні. Підозра Нахкуру була вручена 27 січня.

Як відомо, 26 січня Північний апеляційний госпсуд підтвердив рішення суду першої інстанції про стягнення на користь Міноборони 1,5 млрд грн з компанії «Львівський арсенал» Юрія Збітнєва, яка провалила контракт на постачання мін для ЗСУ.

27 січня Нахкуру, колишньому керівнику департамента Олександру Лієву, менеджерам компанії «Львівський арсенал» і представнику іноземної фірми повідомили про підозру у справі розкрадання майже 1,5 млрд грн на закупівлі снарядів.

Нагадаємо, що 29 грудня 2023 року львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича  затримали працівники ДБР за спробу дати хабар в $500 тис. одному із керівників Бюро. 500 тисяч доларів США пропонувалися за сприяння у поверненні майна, вилученого у підконтрольних йому компаній в ході розслідування кримінального провадження. Наразі він перебуває під вартою.

Компанії, зареєстровані на членів сім'ї Гринкевича, підозрюють в махінаціях з закупівлями для Міністерства оборони на 1,5 мільярда гривень. 

Суд обрав Гринкевичу запобіжний захід у виді тримання під вартою.

Компанія Гринкевича, чиї фірми підозрюють у махінаціях з закупівлями для ЗСУ, виграла один з найдорожчих тендерів Львівської ОВА.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news