logo
26/04
25/04
24/04
23/04
2 ...

Загибель помічника Залужного через подаровану гранату: ДБР завершило розслідування

29-03-2024 14:20525

Загибель помічника Залужного через подаровану гранату: ДБР завершило розслідування
Фото: Геннадій Частяков

Працівники ДБР завершили досудове розслідування щодо офіцера з Апарату помічників Головнокомандувача ЗС України, який подарував гранати загиблому колезі Геннадію Частякову.

Як інформує ДБР, військовий, якому на першочерговій стадії досудового розслідування повідомлялося про підозру у незаконному збуті бойових припасів (ч. 1 ст. 263 КК України), у той трагічний день передав загиблому вибуховий «подарунок» з гранатами на честь дня народження. 

При цьому він не попередив колегу про справжність гранат та не пересвідчився, що він та інші присутні у робочому кабінеті зрозуміли, що він дарує саме вибухові пристрої. 

Як наслідок, під час розпакування «подарунка» вдома одна із гранат вибухнула в руках Частякова, який був впевнений що це сувенірні чарки. Від отриманих поранень він загинув на місці, а його неповнолітній син отримав тяжкі тілесні ушкодження.

Фігуранту повідомлено про зміну раніше повідомленої підозри. Він підозрюється у викраденні, привласненні та збуті боєприпасів, вбивстві через необережність та нанесенні тяжкого тілесного ушкодження через необережність (ч. 4 ст. 410, ч. 1 ст. 263, ч. 1 ст. 119 , ст. 128 КК України).

Санкція статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років.

Після ознайомлення стороною захисту та потерпілими з матеріалами досудового розслідування справа буде направлена до суду.

Нагадаємо, 6 листопада 2023 року ввечері у селі Чайки на Київщині від вибуху гранати в себе вдома загинув 39 річний військовий.  Його 13 річний син був шпиталізований із тяжкими пораненнями. Загиблий – Геннадій Частяков – працював помічником головнокомандувача Валерія Залужного.

За попередньою інформацією слідства, майор Геннадій Частяков висмикнув кільце подарованої гранати, спровокувавши трагічний вибух.

7 листопада підслідність у кримінальному провадженні було визначено Офісом Генерального прокурора за Державним бюро розслідувань.

У ДБР розглядали чотири версії.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news