logo
19/03
24/02
19/02
26/01
31/12
09/12
01/12
06/11
04/11
24/10
20/10
11/09
04/08
10/07
2 ...

Соліст «Liverpool Legends»: Музика «The Beatles» досі звучить круто

28-02-2020 14:127340

Соліст «Liverpool Legends»: Музика «The Beatles» досі звучить круто
Фото: concert.ua

3 березня о 20:00 у Львівському національному академічному театрі опери та балету ім. Соломії Крушельницької відбудеться концерт «The Beatles Tribute» гурту «Liverpool Legends» зі Сполучених Штатів Америки. 

 

Цей всесвітньо відомий колектив, який створила Луїза Гаррісон, рідна сестра гітариста «The Beatles» Джорджа Гаррісона, виступить в Україні вперше. «Liverpool Legends» привезуть до Львова програму «The Greatest Hits», яка охоплює всю історію найвеличнішої групи всіх часів – «The Beatles». Пропонуємо читачам інтерв’ю із солістом колективу Янгом Страйкером Гінесом (Young Stryker Hines).

За радянських часів музика гурту «The Beatles» в Україні була заборонена. Як ви вважаєте, чому цей колектив став таким популярним й улюбленим мільйонами людей у нас?

Вважаю, що це диво світу, що гурт «The Beatles» нині став іще популярнішим, аніж навіть у 1960-х роках у всьому світі. Думаю, що це магія й у світі немає іншого колективу, який зміг би досягти подібного рівня. Люди будь-якого віку та раси обожнюють «The Beatles». На мою думку, музика гурту, його заклик до миру й любові досі діють, і прекрасно саме те, що кожне нове покоління відкриває для себе «The Beatles» і розуміє, що це найкращі пісні, написані за всі часи.

Гурт «The Beatles» вплинув на життя кожного в усьому світі. Думаю, що саме через заборону цього колективу в Україні в 1960-х роках у людей у цій країні з’явилася пристрасть до «The Beatles», тому що їм довелося докласти максимум зусиль, щоб таємно повернути записи.

Як ви вважаєте, у чому секрет, чому «The Beatles» став найвеличнішим гуртом в історії?

Вони були не тільки найкрутішими, а й найкращими авторами пісень і співаками сучасності. Коли ви чуєте їх сьогодні по радіо, то розумієте, що вони все ще звучать круто.

Як ви познайомилися з Луїзою Гаррісон (Louise Harrison) та заснували гурт «Liverpool Legends»?

Я зустрів Луїзу, коли співав пісні на конференції «The Beatles» у Чикаго. Це було відразу після того, як помер Джордж, усього через кілька місяців. Луїза була почесним гостем фестивалю. Вона була на цій триденній конференції «The Beatles», і я співав. За її словами, вона ще не повністю осягнула біль утрати від смерті Джорджа. Вона досить духовна і, на мою думку, доволі смішна, адже подумала, що мене принесли їй якісь сили. І ми зблизилися.

Ми провели разом вихідні, «зависали» та пізнавали одне одного ближче. Буквально через тиждень вона привела мене на зустріч з Полом Маккартні, я сидів на дивані між нею та Полом 45 хвилин. Це був дивовижний та суперкласний момент у моєму житті.

Після кількох років по-справжньому сильної дружби ми вирішили, що хочемо зібрати справді особливе шоу під назвою «Beatles Tribute Show». Те, чим вона пишатиметься, будучи частиною цього, і те, про що Джордж міг би сказати, що це крута ідея, якби був живий!

Цікаво дізнатися, чи відвідували ваші шоу Пол Маккартні чи Рінго Старр? Якщо так, то які були їх враження?

У Пола напевно є DVD-диск гурту. Я чув, що він його має і схвалює наше шоу!

Ви виступали в багатьох країнах світу. Чи відрізняються якось шанувальники гурту «The Beatles», залежно від держави, континенту?

Шанувальники гурту «The Beatles» є по всьому світу. Це дивовижно. Ми виступали в багатьох країнах, де ніколи не були «The Beatles». Хай де ми організовували концерти, всі співали і танцювали щодуху. Навіть якщо не знали англійської мови, шанувальники все одно співали голосно всі слова. Це надзвичайний досвід.

Які ваші очікування від відвідування України та зустрічі з українськими шанувальниками?

Ми не можемо дочекатися, коли вже відвідаємо Україну і поширимо там заклик до миру від «The Beatles»! Знаємо, як це дивовижно, і з нетерпінням чекаємо гастролей у різних містах та зустрічі з людьми.

Які, на ваш погляд, найпопулярніші пісні «The Beatles»?

Їх настільки багато, що неможливо обрати. Стільки чудових пісень, які роблять гурт «The Beatles» дивовижним. Сотні неймовірних композицій. Особисто для мене фаворитами є «Here Comes The Sun», «Hey Jude» і «Twistand Shout».

Гурт «Liverpool Legends» було номіновано на премію «Греммі». Чи могли б ви розповісти, що саме записали?

2012 року ми записали всі пісні «The Beatles» разом із наявними інтерв’ю Луїзи. У підсумку альбом було номіновано на «Греммі» в номінації «Найкращий альбом розмовного жанру», в якій за перемогу змагалися такі великі зірки: Вел Кілмер, Бетті Вайт і Тіна Фей. Того року Бетті Вайт здобула «Греммі», але ми повинні були поїхати туди для інтерв'ю на червоній доріжці. Це було чудово. І Пол виступав там того року!

Як зазвичай проходять шоу, чи спілкуєтеся з аудиторією?

Наші шоу дуже інтерактивні. Ми намагаємося надати ілюзію того, що на концерті виступає саме гурт «The Beatles».

Можливо, у глядачів є навіть шанс зробити селфі з гуртом?

Так, звісно.

Ваш візит до України – це велика подія для всіх шанувальників «The Beatles» у нашій країні. Якщо хочете, зараз можете сказати їм декілька слів.

Ми дуже раді приїхати виступити в Україні! Як співали «The Beatles», «українські дівчата просто зводять мене з розуму, Заходу до них ой як далеко!» Так?! Не можемо дочекатися!

Квитки можна придбати ТУТ.

Переклад інтерв’ю з англійської мови надали організатори концерту – компанія «Magic Box».

Leopolis.news