logo
28/03
14/03
11/03
09/03
06/03
05/03
08/02
24/01
23/01
02/01
17/12
14/12
08/12
2 ...

Андрій Миськів: Наша лікарня надає унікальні послуги з лікування онкогематологічних та урологічних хвороб, гемодіалізу та реабілітації

08-06-2021 11:119475

Андрій Миськів: Наша лікарня надає унікальні послуги з лікування онкогематологічних та урологічних хвороб, гемодіалізу та реабілітації
Фото: Facebook/ КНП КНП «5-а міська клінічна лікарня м. Львова»

Сьогодні лише лінивий не говорить про реформу медицини. Як вона здійснюється спробуємо розповісти на прикладі 5-ї міської клінічної лікарні м. Львова. Головна - Комунальне некомерційне підприємство «5-а міська клінічна лікарня м. Львова» (k5mkl.lviv.ua) 

Висока якість послуг, сучасне обладнання та комфортні умови у львівських лікарнях – це ціль, яку визначили у міському управлінні охорони здоров’я в реформуванні медичної галузі міста. І як зазначає генеральний директор КНП «5-а міська клінічна лікарня м. Львова» Андрій Миськів, його колектив успішно рухається в напрямку її досягнення.

Сьогодні в очолюваному ним медзакладі працює 746 осіб. Комунальне некомерційне підприємство «5-а міська клінічна лікарня м. Львова» знаходиться на території Франківського району м. Львова, надає кваліфіковану і якісну первинну, амбулаторну й стаціонарну медичну допомогу мешканцям м. Львова та Львівської області. До 15 тисяч хворих лікується щороку в стаціонарних відділеннях лікарні. Сімейними лікарями підписано 42 тисячі декларацій на обслуговування львів’ян.

З Національною службою здоров’я України підписано 19 пакетів на надання медичних послуг. «Лікарня змогла заключити угоди з НСЗУ на всі пріоритетні послуги по онкопревенції – езофагоскопія, колоноскопія, бронхоскопія, цистоскопія, гістероскопія, мамографія, а також підписати пакет лікування пацієнтів із COVID 19. Ще є пакет стоматологічної допомоги. Ми також надаємо послуги з гемодіалізу, реабілітаційного лікування після інсультів та постковідних станів», – розповідає Андрій Миськів.

У складі КНП «5-а міська клінічна лікарня м. Львова» є 8 стаціонарних відділень:

  • пульмонологічне відділення (на 80 ліжок),
  • відділення нефрології та діалізу (на 24 нефрологічних ліжка та 6 ліжок гемодіалізу); гематологічне відділення з ліжками інтенсивної терапії (на 60 ліжок);
  • неврологічне відділення з медичною реабілітацією (на 45 ліжок);
  • анестезіологічно-операційне відділення з ліжками інтенсивної терапії (на 10 ліжок); хірургічне відділення (на 30 ліжок);
  • відділення урології та малоінвазивної хірургії (на 45 ліжок, в тому числі 5 гінекологічних); центр «Терапії» (на 60 ліжок, в тому числі терапевтичних – 20, гастроентерологічних – 30, ендокринологічних – 5, ревматологічних – 5) вул. Ген. Чупринки, 48.

Також є та два поліклінічних відділення з денними стаціонарами.

З 1 червня у лікарні відкрито «Кабінет гематолога». Як підкреслює генеральний директор 5-ї лікарні Андрій Миськів, його завдання взяти на облік усіх мешканців міста, які мають захворювання крові. Щороку в лікарні надається медична допомога близько 800 пацієнтам, хоча, за оцінками фахівців, набагато більше людей мають подібні проблеми, просто вчасно не звертаються до лікарів. Тому завдання цього кабінету: вести реєстр таких хворих, скеровувати їх на обстеження. Він працює щоденно з 9-ї до 14-ї год. Контактний телефон – 0689389470. 

«Наша лікарня – це величезна господарка! В силу певних обставин у минулому наш заклад не розвивався так, як цього вимагають сучасні виклики. Я працюю тут керівником неповний рік. До цього був заступником головного лікаря з хірургічної допомоги лікарні Князя Лева. Сьогодні ми з колективом чітко розставили пріоритети: пацієнт наш головний клієнт, який має отримати найякісніші послуги на найкращому обладнанні. Ми значно поліпшили і харчування наших стаціонарних пацієнтів. Вирішили відмовитися від утримання власної кухні, бо це надзвичайно затратно, а перейшли на зовнішнє обслуговування. Переможець тендеру з надання послуг харчування ТОВ «Кейтерінг Груп» добре справляється зі своїми зобов’язаннями. Люди задоволені якістю страв. Про це свідчать неодноразові подяки від імені пацієнтів відділення гематології та інтенсивної терапії, хірургії та інших працівникам ТОВ «Кейтерінг Груп», які забезпечують повноцінний раціон харчування. Особливо відзначають якість їжі, її смакові переваги та різноманітність щоденного меню. Пацієнти висловлюють задоволення щодо смачної їжі та різноманітним вибором, особливо для людей, які повинні дотримуватись певної дієти. Представники кейтерінгової компанії  періодично відвідують лікарню та проводять опитування пацієнтів на предмет сервісу та якості харчування. Ми раді, що керівництво ТОВ «Кейтерінг Груп» прислуховується до побажань пацієнтів і приємно дивує їх новими стравами. Більш того, лікарі нашої установи, почувши схвальні відгуки, виявили бажання також  замовляти для себе смачну їжу, тобто харчуватися», – розповідає гендиректор 5-ї міської клінічної лікарні. Він зазначає, що цьогорічний бюджет розвитку установи – 20 млн грн. Такого не було за всю історію лікарні. Для комфорту пацієнтів планується монтаж зовнішнього ліфта на Чупринки, 43 та ремонт ліфта на Коновальця, який не працював 37 років. Ну і звичайно в планах постійне оновлення медичної техніки.

За словами Андрія Миськіва упродовж 2020-2021 років лікарня суттєво наростила свої можливості з діагностики та лікування. За кошти Національної служби здоров’я України для діагностичного відділення лікарні закуплено: відеогастроскоп з колоноскопом, вартістю 2,5 млн грн; відеобронхоскоп, вартістю 2,5 млн грн; мамограф, вартістю 6 млн грн; цифровий рентген-апарат, вартістю 3,4 млн грн; дентальний рентген, вартістю 50 тис грн; мобільний рентген-апарат, вартістю 2, 4 млн грн; ультразвукові апарати – мобільний та стаціонарний на суму 2,3 млн грн; гістероцистоскоп, вартістю 800 тис грн.

Розпочало свою роботу оновлене відділення нефрології та діалізу. У відділенні встановлено 6 нових діалізних апаратів італійської компанії «Bellco». Відкрито нову рентген-операційну, яка обладнана новим операційним обладнанням: рентген-операційний стіл, рентген-дуга (С-арка), ендоскопічний інструментарій (нефроскоп). 

З допомогою придбаного устаткування та вже наявного сучасного обладнання (лазерний та пневматичний літотриптоп) у відділенні урології відновлено проведення операцій PCNL (шкірна контактна нефролітотрепсія), що дозволить забезпечити широким спектром надання медичних послуг хворих із сечокам’яною хворобою.

У неврологічному відділенні КНП «5-а міська клінічна лікарня м. Львова» змонтовано EsoGlove – унікальний апарат, що забезпечує відновлення рухової функції руки та пальців за допомогою пасивної та активізованої мобілізації верхньої кінцівки у пацієнтів, що перенесли мозковий інсульт. Апарат дозволяє здійснювати пасивні та активні вправи, що супроводжуються 3-D зображенням у режимі реального часу на екрані та навчанням функціональних завдань із реальними об’єктами. 

Обладнання дозволяє фахівцям з фізичної реабілітації широко застосовувати можливості підвісної терапії для лікування пацієнтів з болем в спині при патології хребта, ускладненій міжхребцевими килами. Це дає можливість максимально розвантажити хребет та виконувати вправи у положенні повного розслаблення, а також проводити тракції. 

Окрім того, упродовж 2021 року за кошти бюджету розвитку міста  планують придбати для лікарні лапараскопічну стійку для хірургії, вартістю 2,5 млн грн. Ще близько 17 млн грн планують скерувати на капітальні ремонти. Зокрема, 2,1 млн грн – для ремонту приміщення під реабілітаційне відділення для дітей (раннє втручання), і це дасть змогу у 2022 році підписати ще один пакет з Національною службою здоров’я України.

Доктор Миськів наголошує, що ідея створення територіальних медичних об’єднань у Львові давно на часі. «Ви погляньте, приватний медичний бізнес давно інтегрує свої зусилля. Ми мусимо укрупнюватися, ставати сильнішими, акумулювати більші кошти, економити на великих обсягах закупівель. Для пацієнта і лікаря нічого не міняється. Звичайно, що зменшиться адмінперсонал лікарень. Ну але наша мета не збільшення бюрократії, а покращення медичних послуг», – підкреслює кандидат медичних наук, магістр державного управління, генеральний директор КНП «5-а міська клінічна лікарня м. Львова» Андрій Миськів.

Андрій БОЛКУН,  Leopolis.news