logo
19/03
24/02
19/02
26/01
31/12
09/12
01/12
06/11
04/11
24/10
20/10
11/09
04/08
10/07
2 ...

Енергетичний кінезіолог Андрій Барабаш: Хворобу потрібно лікувати за три роки до її початку

07-07-2021 12:4512549

Енергетичний кінезіолог Андрій Барабаш: Хворобу потрібно лікувати за три роки до її початку

А одна з найпоширеніших хвороб у наш час - це стрес. Ненормований робочий графік, постійне недосипання, тривожні новини та засилля соцмереж - все це шкодить нервовій системі і вона у відповідь сигналізує нам порушенням роботи внутрішніх органів, серйозними захворюваннями ЦНС та навіть серцевими нападами. Один з варіантів боротьби з такими наслідками - енергетична кінезіологія. Прихильники цього методу стверджують, що вміють лікувати десятки недугів за кілька сеансів. Як це працює та як відбувається зцілення, Leopolis.news розповів Андрій Барабаш, енергетичний кінезіолог, засновник Школи енергетичної кінезіології в Україні.

 

«Мене завжди цікавила не тільки робота з наслідками хвороб, різних станів і травм, а й їх профілактика. Хотів розібратися, звідки беруться хвороби, щоб не допускати їх, як пов’язані тіло і психіка, як надійно пропрацьовувати причини і наслідки. Понад 10 років тому почав свій професійний шлях в напрямку кінезіології. В місяць проводжу 50-100 кінезіологічних корекцій та балансувань», - каже Андрій Барабаш.

Енергетична кінезіологія - досить новий напрям лікування в Україні. Розкажіть, які методи він використовує? Як відбувається сам сеанс?

Енергетична кінезіологія допомагає знайти причину стану/хвороби та прибрати її. Причиною завжди слугує стрес, а от який саме - виявляємо під час корекції з допомогою м’язового тестування. Стрес різних рівнів глибоко «засідає» і завдає шкоди тілу та психіці. Ми проводимо енергетичне балансування, розсіюємо стрес, який призвів до хвороби, організм позбувається важкої ноші і зцілює себе сам. Сеанс проходить індивідуально. Пацієнт знаходиться в зручному горизонтальному положенні на кушетці. Кінезіолог працює з тілом різними методами і техніками. Енергетична кінезіологія це абсолютно безболісний метод, який не має протипоказів. Сеанс триває біля 1-1,5 год і не потребує жодної попередньої підготовки. Всього за 1-6 кінезіологічних сеансів можна позбутись травматичного досвіду, замінити негативні установки позитивними, усунути збудники стресу, виснаження, емоційного занепаду і психосоматичних захворювань.

Що найчастіше лікують цим методом? Чи має він протипокази?

Метод протипоказів не має. Тому що ми знімаємо стрес і балансуємо енергію, і тоді включаються механізми самозцілення і організм починає сам себе виліковувати. Тобто по суті ми просто вивільняємо власний ресурс на зцілення і це ніяким чином не може зашкодити. Ми не вносимо нічого чужорідного. Найчастіше з допомогою енергетичної кінезіології лікують психологічні проблеми, головні болі різного походження, вегето-судинні розлади, посттравматичні і післяопераційні стани, дитячі страхи, фобії, проблеми, пов’язані з втратою сенсу життя, передпухлинні стани, онкологію, неврологічні проблеми, алергії, як вираження психосоматичних проблем, шкірні захворювання, проблеми серцево-судинної системи, як вираження певного психосоматичного стану, безсоння, стрес і емоційне вигорання, депресивні стани. Енергетична кінезіологія чудово допомагає і в багатьох проблемах психологічного плану: страх публічних виступів, тривожність, апатія, панічні атаки, неможливість побудувати стосунки, зробити прорив у кар’єрі, невміння відстояти межі та багато інших.

Зараз більшість людей в світі проходять реабілітацію після ковіду. Найчастіше скаржаться на ураження нервової системи. Як можна допомогти пацієнтам, які страждають від погіршення сну, тривог, панічних атак?

Безумовно, така хвороба є для організму великим стресом, який б’є по здоров’ю, мова йде про виживання. Плюс багато людей перебуває у стані підвищеної тривожності внаслідок пандемії. Все це завдає шкоди і призводить до дисбалансу, який створює нові деструктивні стани, слабкість та хвороби. Щоб цього не сталося, потрібно відновити баланс та прибрати причину хвороби. У класичній медицині та психотерапії немає ефективного вирішення синдрому постковіду, проблем з ЦНС, панічних атак. Відвідування терапевтів, невропатологів, кардіологів, ендокринологів, психіатрів та психотерапевтів; призначення седативних, судинних і метаболічних препаратів - точно заберуть багато часу, сил і грошей, але нічого не гарантують. Енергетична кінезіологія, спираючись на синтез знань східної медицини, психології, нейрофізіології і біохімії, пропонує зцілення від панічних атак за 1-3 сеансів корекції. Ми радимо звернутись на індивідуальний прийом, де майстер-кінезіолог працює з індивідуальними особливостями кожного організму. Ціль нашої роботи вивільнити ресурси тіла на боротьбу з вірусом і на відновлення.

Є універсальні поради щодо подолання стресів в наш непростий час? 

По-перше слідкувати за своїм психоемоційним станом. Надмірні емоційні переживання вже свідчать про проблеми зі здоров'ям. Слідкувати, щоб раціон харчування був сповна насичений вітамінами і мінералами. Тоді у тіла буде більше ресурсу справлятися зі всіми навантаженнями. Слідкувати за режимом рухової активності. Обов'язково має бути достатньо руху, з одного боку, при тому не можна і занадто перепрацьовувати. Потрібно і достатньо рухатись, і достатньо відпочивати.

Які є методи самодопомоги? Чи можете дати поради для домашніх умов?

Стрес є руйнівним для нашого здоров’я та психіки. Тому необхідно взяти за звичку регулярно його позбуватися. Також рекомендуємо звернутися до досвідченого нутріціолога, щоб поповнити організм вітамінами і мінералами, щоб підтримати виснажений організм.

Часто говорять про психосоматику. Мовляв душа і тіло хворіють синхронно. Це правда?

У нас все пов’язано: дух-душа-тіло. Думки впливають на роботу внутрішніх органів, і так само хвороби внутрішніх органів викликають негативні психоемоційні стани. Згідно китайської медицини кожен орган пов’язаний з певною емоцією. Наприклад нирки зі страхом, печінка з гнівом. Для того, щоб бути здоровим, потрібно підтримувати позитивний настрій, але й не тримати «все в собі». Як мінімум, не займатися самоїдством і не додавати собі нових стресів своїми ж думками.

Як тіло може сигналізувати про це?

Через біль. Біль - це завжди сигнал організму, що щось не так. Це мова нашого тіла. Тому до болю потрібно прислухатися, а не ігнорувати.

Можете навести приклад як пов'язані фізичні хвороби і моральні переживання?

Всі знають, що буває, що коли хтось з партнерів подружжя помирає, другий теж швидко відходить. Сильне горе руйнує серцево-судинну систему. Коли є якась сильна образа, може страждати печінка чи/і жовчний міхур. Образа породжує гнів, а гнів руйнує печінку і жовчний. Сильна загроза може приводити до перезбудження нервової системи, порушення сну і т.д. Все це для організму сильний стрес. А коли тіло живе у стресі, змінюються деякі його функції та процеси, що з часом неминуче виливається у хвороби.

Часто лікарі говорять за такий феномен, як криза зцілення. Що це означає?

Це загострення симптомів перед одужанням. Попередити це явище неможливо, та і не потрібно. Кризу зцілення навіть можна назвати позитивним проявом, бо вона свідчить про те, що хвороба починає активно виходити з тіла і просто тимчасово активно проявляється. 

Якими вчинками і рухами ми щодня собі шкодимо? Неправильне дихання чи можливо ходьба?

Якщо в людини є дисбаланс, то відповідно будь-яка рухова активність буде цей дисбаланс підсилювати. І ми знаємо багато випадків, коли людина починає займатись спортом, але замість покращення їй стає гірше. Моє переконання, яке грунтується на багаторічній практиці, що на сьогоднішній день без інструментів антистресової терапії повноцінне здорове гармонійне життя неможливе. Тому я і займаюсь не тільки безпосередньою роботою з клієнтами, а й просвітницькою діяльністю. Я регулярно проводжу безкоштовні відкриті зустрічі, де знайомлю людей з сучасними методами антистрес терапії. 8 липня стартує чергове навчання у моїй Школі енергетичної кінезіології. Своїм учням завжди повторюю, що як говорить давня китайська мудрість: хворобу потрібно лікувати за три роки до її початку. Завжди краще хворобу попередити, ніж потім її лікувати.

Розмовляла Соломія Гаврилишин, для Leopolis.news