logo
19/03
24/02
19/02
26/01
31/12
09/12
01/12
06/11
04/11
24/10
20/10
11/09
04/08
10/07
2 ...

Роман Данкович: Вчитися у ветеринарному університеті престижно і цікаво

14-07-2021 11:5312745

Роман Данкович: Вчитися у ветеринарному університеті престижно і цікаво
Фото: з відкритих джерел

Від сьогодні розпочинається процес подання вступниками заяв на навчання у закладах вищої освіти.  Про особливості прийому та перспективи навчання в одному з найкращих університетів нашого міста розмовляємо з відповідальним секретарем приймальної комісії Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Ґжицького Романом Данковичем.

Пане Романе, розкажіть про основні нюанси цьогорічної вступної компанії.

Насамперед зазначу, що вчитися у Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій престижно та цікаво. Це один з найстаріших університетів нашого міста.

Серед ЗВО України аграрного профілю наш університет посів другу сходинку, а в загально українському рейтингу серед кількох сотень вітчизняних закладів вищої освіти – 61 місце.

З 14 липня і до 18:00 год 23 липня 2021 року вступники можуть подавати заяви до закладів вищої освіти в електронній формі.

Зокрема, вступники на основі повної загальної середньої освіти можуть подати до 5 заяв на державну форму навчання та 30 на контракт.

У 2021 році переважна більшість вступників подають заяви в електронній формі. У паперовій можуть подавати заяви вступники з дипломом спеціаліста або магістра, які не складали ЗНО, а також абітурієнти окремих пільгових категорій.

Вступники пільгових категорій повинні звернутись до приймальної комісії для реєстрації пільг в ЄДЕБО.

За якими спеціальностями ведеться підготовка в університеті ветеринарної медицини та біотехнологій?

У нас ви можете вчитися на двох десятках спеціальностях на 35 кафедрах п’яти факультетів. Прийом студентів у 2021 році  у ЛНУВМБ імені С.З. Ґжицького проводиться за такими спеціальностями:

- ветеринарна медицина – магістр на основі повної загальної середньої освіти, ОКР молодший спеціаліст, ступеня бакалавр;

- ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза – магістр на основі повної загальної середньої освіти, ОКР молодший спеціаліст, ступеня бакалавр (денна форма навчання);

- фармація, промислова фармація – магістр на основі повної загальної середньої освіти, ОКР молодшого спеціаліста, ступеня бакалавра;

- фізична терапія, ерготерапія – бакалавр;

- фізична культура і спорт - бакалавр;

- екологія  – бакалавр, магістр;

- право – бакалавр, магістр;

- технологія виробництва та переробки продукції тваринництва – бакалавр, магістр;

- зоофізіотерапія(освітня програма) – бакалавр;

- дорадництво в АПК (освітня програма)  – бакалавр;

- водні біоресурси та аквакультура – бакалавр, магістр;

- харчові технології – бакалавр,

   магістр:

   - технології зберігання, консервування та переробки м’яса;

   - технології зберігання, консервування та переробки молока;

- хімічні технології та інженерія бакалавр;

- біотехнології та біоінженерія – бакалавр, магістр;

- менеджмент – бакалавр,

   магістр:

   - менеджмент організацій;

   - менеджмент ІТ;

- маркетинг – бакалавр, магістр;   

- туризм – бакалавр, магістр

- економіка – бакалавр;

            магістр - економіка довкілля і природних ресурсів;

- публічне управління та адміністрування – магістр;

- освітні, педагогічні науки – магістр.

А яким є перелік конкурсних предметів для випускників шкіл?

З переліком конкурсних предметів можна ознайомитись за посиланням.

Випускники шкіл, які склали лише 2 предмети ЗНО можуть вступати на спеціальність 017 Фізична культура і спорт, а також спеціальність 073 Менеджмент (освітній ступінь молодший бакалавр).

Які особливості вступу випускників  коледжів?

Випускники коледжів повинні складати ЗНО з двох предметів: української мови або української мови і літератури, математики або історії України (у випадку вступу на державну форму навчання) або інших предметів ЗНО (за вступу на контракт), а також фаховий іспит в університеті.

Що необхідно для вступу в магістратуру?

Випускники бакалаврату повинні скласти ЗНО з іноземної мови (ЄВІ),  а також фаховий іспит в університеті. Для вступу на спеціальність 081 Право абітурієнти також повинні скласти ЗНО з права та загальних правничих компетентностей (ЄФВВ).

Вступники, які вже здобули освітній ступінь магістра або ОКР спеціаліста можуть вступати до університету на контрактну форму навчання без ЗНО (за внутрішніми іспитами) на усі спеціальності, окрім спеціальності 081 Право.

Коли випускники шкіл отримають рекомендації на місця державного замовлення?

Надання рекомендацій до зарахування для випускників шкіл та оприлюднення списку рекомендованих із повідомленням про отримання чи неотримання ними права здобувати вищу освіту за кошти державного або місцевого бюджету (за державним або регіональним замовленням) відбудеться не пізніше 28 липня.

Вступники, які отримали рекомендації, мають виконати вимоги до зарахування на місця державного або регіонального замовлення до 18:00 год 2 серпня.

А якими є особливості вступу іноземних громадян у 2021 році?

У 2021 році іноземці можуть вступати на акредитовані освітні програми (спеціальності), склавши іспити в університеті. У нас навчаються студенти з Індії, Канади, США, Тунісу, Марокко, Польщі, Лівану, Єгипту та інших країн. Навчання проводиться українською та англійською мовами.

Чому абітурієнти повинні обрати навчання саме у ветеринарному університеті?

Зазначу, що у нас кожен вступник зможе знайти собі фах до душі. Ще жоден випускник ветеринарного університету не залишився без роботи. За добрими студентами-фахівцями стоїть черга роботодавців. І багато хто з наших випускників, йдучи у приватний бізнес, на молокозаводи, птахоферми, м’ясокомбінати, отримує досить пристойну зарплату. Нерідко більшу за ректорську.

Величезний плюс нашого університету – це компактне розміщення навчальних корпусів та гуртожитків в межах одного академічного містечка, практично в самому центрі Львова. І, до речі, усі наші студенти за потреби забезпечуються місцем у гуртожитку. До їх послуг також великий спорткомплекс, база відпочинку у Східниці, що в мальовничих Карпатах.

Тому щиро бажаю абітурієнтам успішно вступити до нашого університету та здобути перспективну спеціальність, яких у нас немало.

Розмовляв Андрій БОЛКУН, Leopolis.news