logo
03/05
02/05
01/05
30/04
29/04
28/04
2 ...

Суспільне обере нового представника України на Євробачення замість Паш

16-02-2022 16:564080

Суспільне обере нового представника України на Євробачення замість Паш

Організаційний комітет Національного відбору на участь у Євробаченні 2022 ухвалив рішення про припинення участі у відборі Alina Pash.

 

«Співачка не представлятиме Україну на Євробаченні 2022», – йдеться у повідомленні

«Підставою для прийняття такого рішення Оргкомітетом стала офіційна відповідь Державної прикордонної служби від 16.02.2022 року щодо недостовірності інформації, яка була надана Суспільному мовнику», – йдеться у заяві організаторів. 

Як зазначається, згідно з пунктом 3.4 Правил «у випадку припинення Суспільним участі у Відборі учасника, який визначений / оголошений переможцем Відбору, Суспільне має право прийняти рішення про визначення представника від України на Конкурсі з числа інших фіналістів».

Як повідомляли, переможниця нацвідбору Аліна Паш після скандалу з фальшивою довідкою про поїздку до Криму заявила, що знімає свою кандидатуру.

12 лютого в Україні відбувся фінал Національного відбору на конкурс Євробачення, який цьогоріч пройде у Турині (Італія) 14 травня. За підсумками голосування, перемогла співачка Alina Pash с піснею «Тіні забутих предків», а гурт Kalush Orchestra посів друге місце, отримавши на один бал менше. Після оголошення переможця учасники Kalush заявили про фальсифікації та про намір оскаржувати результати конкурсу у суді.

У 2019 році виконавицю внесли до бази "Миротворець" за свідоме незаконне перетинання українського кордону з метою відвідання окупованого Криму.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news