logo
03/05
02/05
01/05
30/04
29/04
28/04
2 ...

Kalush Orchestra представить Україну на Євробаченні-2022

22-02-2022 14:554443

Kalush Orchestra представить Україну на Євробаченні-2022

Гурт Kalush Orchestra представить Україну на Євробаченні 2022 із композицією «Stefania».

 

Про це повідомляють на сторінці «Eurovision Ukraine - Євробачення Україна». 

Як зазначається, після зустрічі оргкомітету Нацвідбору та представників Kalush Orchestra гурт погодився поїхати на конкурс від України.  

«Ми вдячні кожному, хто підтримував нас під час фіналу Нацвідбору на Євробачення 2022 та віддав нам перше місце в SMS-голосуванні. Обіцяємо кожному українцю, що виправдаємо ваш вибір. У важкі часи для нашої країни ми повинні знову заявити про себе на весь світ. Тому ми готові гідно представити Україну перед усією Європою», – сказав вокаліст гурту Олег Псюк. 

Як повідомляли, переможниця нацвідбору Аліна Паш після скандалу з фальшивою довідкою про поїздку до Криму заявила, що знімає свою кандидатуру. Однак, як виявилось, її дискваліфікували раніше власне через цю довідку.

12 лютого в Україні відбувся фінал Національного відбору на конкурс Євробачення, який цьогоріч пройде у Турині (Італія) 14 травня. За підсумками голосування, перемогла співачка Alina Pash с піснею «Тіні забутих предків», а гурт Kalush Orchestra посів друге місце, отримавши на один бал менше. Після оголошення переможця учасники Kalush заявили про фальсифікації та про намір оскаржувати результати конкурсу у суді.

У 2019 році виконавицю внесли до бази "Миротворець" за свідоме незаконне перетинання українського кордону з метою відвідання окупованого Криму.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news