logo
15/04
04/04
28/03
14/03
11/03
09/03
06/03
05/03
08/02
24/01
23/01
02/01
17/12
2 ...

Віктор Візний: Якось дико під час війни витрачати сотні мільйонів на ремонти тротуарів, озеленення та заміну дорожніх знаків у Львові

11-03-2022 17:525920

Віктор Візний: Якось дико під час війни витрачати сотні мільйонів на ремонти тротуарів, озеленення та заміну дорожніх знаків у Львові

«Кому война, а кому мать родна» - це стара й відома приказка, яка говорить, що в неймовірно тяжкі часи війни є й ті, які не гребують наживатися у цій ситуації. За словами члена партії «Батьківщина», керівника її львівської молодіжної організації Віктора Візного, багатьох вражає позиція чиновників апарату Львівської міської ради щодо неефективного витрачання коштів територіальної громади на другорядні у сьогоднішній час справи.

 

За словами Візного нині туристичне гасло «Львів відкритий для світу» отримало зовсім інше смислове навантаження. Сотні тисяч біженців знайшли прихисток у помешканнях львів’ян, закладах освіти та спортивних залах. Мільйони людей за посередництвом залізниці, автобусних підприємств виїхали за кордон. Волонтери і вдень, і вночі намагаються забезпечувати потребуючих усім необхідним. Але уся ця кризова ситуація чітко показала також і не готовність міської влади, на відміну від державних органів виконавчої влади, до ефективних дій в екстремальних умовах.

«На порталі державних закупівель сьогодні можна знайти оголошення про десятки тендерів на проведення у Львові ремонтних робіт доріг та тротуарів, заміну дорожніх знаків, встановлення дорожніх стовпчиків. Залізнична райадміністрація за 3,2 млн грн шукає бажаючих прибирати спортивні та ігрові майданчики, Сихівська на покіс газонів призначає 4,4 млн грн, 4,2 млн грн на озеленення, 16,3 млн на ремонт доріг і ще 4 млн грн на дорожню розмітку, малювання знаків та турнікетів, Франківська – за 21 млн думає про ремонт внутрішньо квартальних доріг і ще 4,2 млн грн виділяє на прибирання ігрових і спортмайданчиків та майже 3 млн грн на озеленення, Галицька на ремонти тротуарів та доріг виділяє 12,1 млн грн і ще за 2,4 млн грн хоче чистити фонтани та пам’ятники, Сихівська за 600 тисяч хоче малювати урни для сміття. І таких видатків, без яких у воєнний час можна спокійно обійтися, на понад сотню мільйонів. І в цей же час міський голова Львова закликає містян купувати для 125-ї окремої бригади сил територіальної оборони, яка оберігатиме наше місто, обмундирування, каски і бронежилети. Ну хіба це не подвійні стандарти? Та ж це можна централізовано і швидко закупити за кошти бюджету міста. Лише треба мати силу волі і не мріяти про відкати», – говорить Віктор Візний.

За його словами депутати ЛМР можуть терміново внести зміни в бюджет і перерозподілити видатки, які конче необхідні на оборону міста.

«Без клумб і ремонту адміністративного будинку на площі Галицькій, де знаходиться радіо дружини львівського міського голови Львова Катерини Кіт-Садової, наше місто стопроцентно цього року виживе. Якось дико під час війни витрачати сотні мільйонів гривень на ремонти тротуарів, озеленення та заміну дорожніх знаків у Львові. Це точно не є пріоритетні видатки. Треба думати про термінове будівництво дешевого соціального житла, нові садочки і школи, оскільки у Львові додалося кілька сотень тисяч нових мешканців. Треба робити стратегічні запаси. Купувати генератори, медикаменти, паливо. Чиновники повинні разом з народом співпереживати цю трагедію. А очільники міста собі шалені премії виписують. Хіба це не мародерство», – наголошує лідер молодих «батьківщинівців» міста Віктор Візний.

Сьогодні у місті з’явилося десятки тисяч додаткових одиниць приватного автотранспорту і Львів просто стоїть в корках, зазначає Візний. «Просторова стратегія розвитку міста просто відсутня. Роками говориться про нову дорогу з Наукової на Патона, яка б значно розвантажила південні магістралі міста. Влада має думати про інфраструктурні проєкти, а не про озеленення і нові пам’ятники. Так, це також потрібно, але у мирний час і коли вже всі інші нагальні проблеми у місті вирішені. Таке враження, що міській голова Львова Андрій Садовий і далі продовжує піаритися у цій непростій ситуації. Чого варте лише його повідомлення про російський десант у Бродах, яке виявилося фейком. Він поніс хоч якесь покарання за поширення паніки і надання недостовірної інформації? Хай би краще публічно звернувся до свого друга, російського олігарха Михайла Фрідмана, щоб той виділив Львову кілька десятків мільйонів доларів на гуманітарну допомогу», – підкреслює Віктор Візний.

Маркіян ВОЙТОВИЧ, Leopolis.news