logo
17/04
19/03
24/02
19/02
26/01
31/12
09/12
01/12
06/11
04/11
24/10
20/10
11/09
04/08
2 ...

Олег Соскін: Війна буде тривати 10 років

27-09-2022 11:2213952

Олег Соскін: Війна буде тривати 10 років
Фото: comments.ua

Нашим співрозмовником є відомий український економіст,  політолог та футуролог, професор Олег Соскін. Його канал в Ютубі шалено популярний - 74 тисячі підписників мають можливість щодня слухати аналітичні роздуми доктора економічних наук та доктора богослов’я про політичну та економічну ситуацію у світі та в Україні. Користуючись перебуванням пана Соскіна у Львові ми не могли не зробити з ним великого інтерв’ю. Звичайно, погляди професора на більшість проблем сучасності є досить неординарними. Але через це його бачення є дуже цікавим, оскільки Олег Ігорович не загортає свої думки у яскраві обгортки, а говорить шокуючу правду, яка багатьом далеко не до вподоби.

Пане Олеже, 23 серпня 2018 року, у нас на сайті вийшло велике інтерв’ю з вами. Ви тоді чи не першим з усіх аналітиків твердо сказали, що Зеленський стане президентом. Ви українська політична Ванга. А що тепер нам навангуєте. Хто буде наступним Президентом України?

Я думаю, що Зеленський це останній Президент України, який був обраний прямим голосуванням. Дотихчасова модель політичного устрою вичерпана і вся практика нам показала з 1991 року, що обирати президента в Україні прямим голосуванням абсолютно помилково. Навіть не те, що недоречно, – помилково. Бо кожен кого обирають пересічні громадяни, не будемо вживати слово люмпен, вони обирають все гіршого. Наступний президент стає гіршим. І створює все більше і більше різних проблем, загроз і нещасть для України. Він наступає на одні й ті ж самі граблі. Завжди хоче більше влади, хоче встановити диктатуру, змінити для цього Конституцію, змінити закони і бути диктатором. А якщо йому пощастить, як вони думають, то стати й тираном.

Гм, але в період війни такий варіант є можливо рятівним...

Ні, навпаки. Це неправильно. Абсолютно. У такому випадку руйнується синергія суспільства. На дворі ХХІ століття, 6-7 техніко-економічні уклади. Змінилась світова парадигма розвитку. Сьогодні головна рушійна сила це особистість, це інтелектуальний капітал. Інтелектуальному капіталу не потрібен вождь, диктатор йому не потрібен. Вертикаль йому не потрібна. Йому потрібно, щоб він сам приймав рішення. Йому потрібна свобода. Диктатор свободи не дає. Думаєте чому Україна не зазнала поразки в перші тижні війни, коли цей «московський недопалок» обіцяв нас за три тижні перемогти? Бо це люди не дали йому цього зробити. Кияни, сумчани, чернігівчани, маріупольці, мешканці багатьох інших сіл та містечок не дали цього зробити. Українці не дали цього зробити, армія не дала цього зробити. І президент не злякався і не втік. Він не став панікером. І цим він увійшов у світову, цивілізаційну історію однозначно. Бо своїми діями тоді він не дав ворогові змоги реалізувати генеральний план. Своїми особистими вчинками і своєю особистою поведінкою. Хоча йому всі пропонували евакуюватися.

Такою своєю поставою Україна врятувала Європу від ідеологічної смерті.

І від фізичної також. Політичної, ідейної, парадигмальної, від духовної смерті врятувала. Якби не Україна їм би всім гаплик би був повний. Жодна країна, жодна нація не змогла б відбити орди цих московських канібалів. Це не варвари навіть, це канібали, андрофаги. Тільки українці, русичі, арії змогли їм протистояти.

Якими є, на вашу думку, найуспішніші рішення Зеленського, ну і найгірші.

Насамперед те, що він не втік. Що була організована оборона.

Ну а за два з половиною роки президентства, для країни, для нації.

Та ніяких не було. Він же втрачав рейтинг. Перед війною його ж Порошенко випередив, а Юлія Тимошенко з ним зрівнялась. І Бойко був там недалеко вже. Все. Якби у нього були позитивні й успішні рішення, то такого обвалу з 73 % до 15% підтримки не сталося, то треба ще так зуміти. А найгірше рішення його, що він розчавив малих підприємців. Податки. Те, що він почав знищувати свободу слова, опозицію. Монополію встановлювати. Він же обіцяв, що полишить Банкову, буде на велосипеді їздити. Це жахливо. Диявол же сидить у дрібницях. Якщо людина у дрібному не виконує своїх обіцянок і обов’язків, то вона тим більше й у великому так буде робити.

Хто пише йому сценарії?

Частково він сам собі пише, принаймні редагує написане. Але у нього є і «господарі». Я вже не раз говорив про т.зв. Кремлівський синдикат. У ньому є різні групи та сім’ї, які мали чи мають там свої інтереси та впливи. Була сім’я Єльцина, до якої входив його зять Юмашев, Чубайс, Дерипаска певним чином. Була група Горбачова, куди входила найвища партійна номенклатура, яка знала шифри всіх банківських рахунків Компартії, як всередині країни, так і за кордоном. Є т.зв. солнцевська ОПГ Сьоми Могілевича, де є і депутати Держдуми росії, і яка тісно пов’язана з ФСБ. До цієї групи тяжіє угруповання міжнародних лихварів, бариг, спекулянтів, тобто тих, що служать Мамоні. Це Абрамович, Новинський, Ахметов, Ердоган. Вони дуже прагматичні. До них, на мою думку, належать і Фірташ, Кличко, Наливайченко, Хорошковський і певним чином Коломойський однозначно. Це дуже потужна група. В сфері їх інтересів «зернові коридори». І я вважаю, що Зеленський і Єрмак це їх проект. Крім цих груп в Кремлівському синдикаті є своєрідна мілітарна група - це генерали. Ну і п’ята група - це КДБ, в різних формах і іпостасях. Генеральним директором всього цього синдикату є Галушко, який був останнім головою  КДБ УРСР. Наприкінці 1991 року він вивіз до Москви всі дос’є. І потім він став останнім керівником КДБ Радянського Союзу, а пізніше і росії. Очолював Службу зовнішньої розвідки російської федерації. Він зосередив в своїх руках всі файли. Він і до сьогодні живе в Москві і є «сірим кардиналом» синдикату.

Що ж відбулося після 24 лютого цього року. Була знищена група сім’ї Єльцина, її викинули з синдикату. Юмашев втік, Чубайса пробували отруїти. У червні в Баку за загадкових обставин загинув соратник Єльцина Геннадій Бурбуліс, а пізніше й колишній охоронець Єльцина, який носив за ним т.зв. ядерну валізу й знав дуже багато цікавої інформації. Повністю була порушена генеральна угода, що за ніяких обставин сім’ю Єльцина не чіпають. У неї забрали всі її голоси. До речі, можливо до цього клану входила і Пугачова. Ну але зараз це немає значення.

Друге, зі смертю Горбачова фактично перестала існувати його група Біловежської пущі й компартійної еліти. У травні померли Станіслав Шушкевич та Леонід Кравчук. Ну ким був Путін для Горбачова – якась під’їздна шавка, якийсь там директор клубу в НДР, старший лейтенант. Тим більше, що перший і останній президент СРСР критично ставився до президента росії.

Тепер у Кремлівському синдикаті залишилося три групи: мілітарна, КДБ-ФСБ та бариг-лихварів міжнародного рівня. Відбувся перерозподіл голосів. Оскільки Путін не зміг захопити і приборкати Україну, то його ставки впали і він був змушений погодитися на «зернові коридори», з яких має добрий прибуток Ердоган. До речі, я взагалі вважаю, що він може бути агентом КДБ. Його ж сім’я має швидше за все кавказьке коріння і походить з Абхазії. Тому зараз впливи цієї групи у спайці з солнцевським угрупованням ростуть. Чим більше програє Путін і мілітарна група, тим більше зростають впливи їх конкурентів. Хоча лідер останніх у списку найбільш розшукуваних ФБР аферистів. Ви звернули увагу, що в останньому обміні полонених активну участь брали Ердоган і Абрамович. І Медведчука повертали через Туреччину. Сьогодні Медведчук неймовірно потужний актив для Росії. Це не дебіл Янукович. І події після т.зв. референдуму будуть розвиватися карколомно. Кожна група Кремлівського синдикату зараз хоче не тільки вижити, а й заробити ще більших політично-економічних впливів і бабла. А Путін їм вже заважає. Ну але про це поговоримо детальніше іншим разом.

Але тоді виходить, що ця війна була не вигідна росії і групам Кремлівського синдикату. Чого ж вони її почали?

Ну бо вони думали, що вони її виграють. Вони знищують свого головного геополітичного, геоекономічного і цивілізаційного конкурента - Україну.

Але ж вони Україну не знищать.

Але вони вважали, що знищать. У росії є потужна група імперіалістів, виразниками якої є одіозний Дугін і Константін Малофєєв – мільярдер, політик й фінансист т.зв. «русского міра». Виглядає так, що в Україні подібну лінію проводить Новинський, який підтримує Московську Церкву. Вони, той же Стрєлков, інші «вежі Кремля» вважають, що треба відновити Російську імперію. І Путін прийняв на озброєння їх концепцію і модель.

Ну але їх концепція накрилася «мідним тазом», як кажуть.

Ну чому накрилася. Накрився певний етап її реалізації. Бо вони думали, що Україна для них дуже легка здобич. Вони вважали, що жодних проблем тут не буде: тільки штовхнути й Україна впаде до ніг Путіна. І це була його рокова помилка, коли він замахнувся на найбільшу країну в Європі з мононаселенням понад 40 млн чоловік і де титульна нація – українці – становлять понад 80%. І де в історичній пам’яті народу є традиції козацької держави Запорізської Січі й готовність народу мілітарно відстоювати свою свободу. Це вони абсолютно не прорахували. В генах українців воля.

Давайте поговоримо про майбутнє. Війна не може тривати вічно. Практично за рік, 29 жовтня 2023 року, в Україні повинні пройти чергові парламентські вибори. Чи повторять «Слуги народу» свій успіх?

Їх не буде.

Ну поки війна, то вибори не можливо проводити. Але після...

Війна буде 10 років.

Не вірю. Не може бути Зеленський ще 10 років президентом.

А його не буде. Його скинуть.

Так, інтерв’ю пішло не по моєму плану, а по вашому. Хто його скине?!

Військові. Бо він не відповідає параметрам війни. Він хоче повністю владу зосередити в своїх руках. А це не можливо. Бо Русь-Україна завжди формувалася на базі віча. Гетьмана обирало віче. Наш народ просто не потерпить узурпації влади будь-ким.

На столі в Президента давно лежить проект «Виборчого блоку Володимира Зеленського». Це дасть змогу керівникові держави віддалитися від одіозних нардепів за своєї теперішньої партії.

У нього впав рейтинг. І неможливо провести вибори, бо 15% території втрачено.

Ну а хто міряв останнім часом?

А не треба міряти. Це видно. Зеленський зараз здійснює кроки, які ведуть його до прірви. Протистояння з генералом Кривоносом – це що? Невипускання чоловіків за кордон – це позбавлення свободи і конституційних прав. Під хитрим виглядом боротьби з корупцією, з олігархами, з російською пропагандою ми бачимо намагання встановлення диктатури.

Ну я все одно вірю в те, що після війни вибори будуть. Тому мушу вас розпитати про можливі політичні розклади. Для чого тоді нові політичні проєкти, якщо вибори  ще не скоро? Той же Притула? Кажуть, що в такий спосіб Банкова хоче забрати голоси в «Європейської Солідарності».

Недалекоглядні вони. Це особи, які живуть за певними кальками, старими лекалами. Вони не можуть вийти з колії. Ні Порошенко, ні Тимошенко не можуть. Це все старе. Покоління 50-х років минулого століття вже відійшло. Народжені у 60-тих не зуміли втриматися. 70-ті не витримують темпу і конкуренції. 80-ті трошки зайшли у владу. А в політику рветься вже покоління народжених у 90-х роках. І їм уся ця архаїка їх попередників нафіг непотрібна. Вони все це відкидають.

Ну звичайно ви маєте право на свої фантазії. Хоча я з багато з чим вами сказаним не погоджуюсь.

Старі політики будуть викинуті. Ми не враховуємо ветеранів війни і їх родини. Це мільйони. Мільйони внутрішньопереміщених осіб, які все втратили - бізнес, майно, землю, свою реальність втратили. І хтось хоче сказати, що буде стара реальність, коли десятки мільйонів її втратили. Є цілком інша, нова реальність. Війна триватиме довго і за цей час виростуть нові покоління виборців.

Якщо нашими союзниками є США та Великобританія, то і політична система в Україні буде будуватися за їх зразком. Кілька партій в красивих обгортках, де головну роль відіграє особистість. Якщо ми в перспективі поглинемо окремі російські території, то нам однозначно потрібен двопалатний парламент. В парламенті обиратимуть президента. Значно зросте роль міст, має бути повернення до осучасненого Магдебурзького права. Роль армії і військових стане в перші роки після війни визначальною. Зеленський може піти на вибори Президента? Не може вже.

Чому це?!

Ну бо він вибори програє. Програє, наприклад, Кривоносу. Він сам цю ситуацію створив. У Зеленського немає рейтингу. Він не буде президентом. «Слуги можуть» виграти вибори? Не можуть! Бо вони стільки понаприймали антинародних рішень, що якби не війна, то їх би вже давно винесли з парламенту.

Для того, щоб були вибори повинна бути менш-більш стабільна ситуація. А як вона може бути стабільною, якщо треба пройти через зиму. Треба максимально підтримувати експорт, щоб були надходження валюти. Треба усім дозволити виїзд за кордон. Якщо поїдуть чоловіки, то ж вони будуть там працювати. В місяць пришлють в Україну 3-4 млрд доларів, тоді ситуація може бути стабілізована. Захід постійно коштів давати не може. У них самих грошей немає. Ну звідки вони їх мають брати?

Ну та не буде «Слуг». Буде Блок Зеленського й у першій тридцятці якого будуть герої українсько-російської війни, генерали, полковники, солдати.

От вони його першими й усунуть. Це генетичні його вороги. Вони його не сприймають за особу, якій повинні вірно служити. Ну але це наша така політична реальність. На цьому ж Заході військові вважають нижче власної гідності балотуватися в якісь місцеві ради чи до парламенту. Ну бо це дурість. Діючі військові взагалі повинні бути поза політикою.

Ну а як тоді Кривонос може бути політиком?

Він вже політик. Він же ж пішов у запас. І на посаді заступника секретаря РНБОУ він здійснював політичні функції. Ну і не забуваймо, що він висував свою кандидатуру в президенти.

Але може ситуація з Кривоносом є спеціальною інформаційною операцією наших ворогів?

Це немає значення. Це вже об’єктивний процес. Як наявність Ківи чи Медведчука.

До речі, а чого мовчить Медведчук? Чому не хоче стати героєм і померти за русскій мір в Україні?

Ну бо хоче вижити фізично. Він завжди був дуже прагматичним. Гроші понад усе. Гроші – це влада, влада – це гроші. Чим більше грошей, тим більше влади. Амбіції у нього залишилися. Він вміє обіцяти і йому вірять. Тому й Ердоган з Абрамовичем його врятували й повернули Путіну. Медведчук захоче відігратися. І його хитрість, і бажання мобілізувати «п’яту колону» в Україні нам ще вилізе боком. Він цілком може стати президентом-маріонеткою отих окупованих частин України.

А Гордон і Арестович не захочуть піти в президенти?

Вони маніпулятори, на мою думку. Просто отримують від цього насолоду. Це ж ігри розуму. Вони просто грають з люмпеном. Ну як і Зеленський зрештою. У них одна паства.

До речі, а чого Зеленський позбавив громадянства Корбана?

Я не знаю, хто йому таку дурість нарадив.  Корбан – це надзвичайно сильна, потужна особистість і менеджер. Він же не просто так біля Коломойського з’явився. Це була його «права рука». Вони організували дуже потужну тероборону. А мотивація очевидна – Корбан не захотів стати метеликом, який вдячно літає навколо Володимира Олександровича. Він хотів поваги до себе, бо чого це раптом один єврей має бути чимось вищим за іншого. Чому він має вказувати Корбану що йому робити. І Корбан почав публічно говорити, що так себе поводити це неправильно. Ну і Зеленському це не сподобалося...

Але позбавивши незаконно Корбана українського громадянства вони перейшли межу. Вони оголосили йому тотальну війну на знищення. А Корбан це людина, яка всюди має величезні зв’язки і має серйозний авторитет. Ну і дуже багато знає. І війна з Корбаном б’є по авторитету Зеленського, особливо за кордоном. Ще якщо зараз Вікторія Спартц знову пройде в Конгрес і стане керівником чи заступником комітету з міжнародних справ, то вона такі штирі буде Зеленському вставляти, що мало не покажеться. Кейс з Корбаном ще буде мати продовження.

Давайте поговоримо про економіку. Нацбанк заборонив бізнесу докуповувати валюту, доки не закінчиться наявна. Закон забороняє незаконне втручання державних структур у діяльність бізнесу. Якщо ми йдемо до Європи – то приватна власність священна. І підприємець сам вирішує, що робити зі своїми власними коштами: пропити, реінвестувати, купити валюту, дати на пожертву. Що це за більшовицькі замашки Нацбанку? Чому не реагують народні депутати чи правоохоронні органи? Закон понад усе!

Їм потрібно якимось чином втримувати стабільність. На жаль, досі не поміняли Наглядову раду Нацбанку. У її складі, до речі, й досі є губернатор Януковича і екс-нардеп Партії регіонів Василь Горбаль. Потрібно нових людей. Тому в рамках старої моделі вони діють абсолютно правильно, ставлячи за мету, щоб ті у кого багато гривневої маси не скуповували валюту. А в рамках європейської капіталістичної моделі вільного ринку та й українського законодавства, яке забороняє владі втручатися в те, як підприємці реалізують свої права на ведення бізнесу й прийняття управлінських рішень, так це незаконно. Як і незаконно не випускати чоловіків за кордон. Бо ж у нас свобода пересування, яка гарантована Конституцією, а виїзд за кордон заборонили Постановою Кабінету міністрів. Те саме із військовим обліком жінок. У нас жахлива демографія: 1,3 дитини на одну жінку народжується. Катастрофа. Середня тривалість життя в Україні і так була найнижчою в Європі. А тепер з війною і великою смертністю якщо середня тривалість чоловіків буде 60 років, то це буде добре.

Національний банк не економічними, не політекономічними, не ринковими заходами пробує таким чином стабілізувати валютно-фінансовий ринок. І йому це вдається доти, поки надходить зовнішня допомога, кредити і гранти. Якщо вони перестануть надходити, то вся їх нікчемна монетарна комуністична політика полетить в прірву. Бо вона абсолютно не правильна. Не відповідає головним засадам макроекономічної теорії. Має бути конкуренція, вільне підприємництво, свобода руху грошей і валюти. Треба відмінити монополію гривні і дозволити всім вільноконвертованим валютам, а саме долару США, швейцарському франку, євро та англійському фунту, вільний обіг в Україні. Тобто щоб за них можна було купувати нерухомість, землю, здійснювати інші платежі.

До речі, якби ви раптом завтра очолили Національний банк України, то якими були б ваші перші кроки?

От це б і зробив. Перший крок – дозволив би ходити цим всім валютам на рівні з гривнею. Другий крок – це б припинив друкувати гривню і почав би продавати внутрішні боргові зобов’язання.

Хто ж їх буде зараз купувати?

А я б продавав з дисконтом. На 20% дешевше. Вилучив би гривневу масу. І припинив би купувати їх в Мінфіну. Треба робити правильні речі. Не можна бути наполовину вагітним соціалізмом чи комунізмом. Тоді народжуються виродки полпотівські. Окрім того, ініціював би ліквідацію неконституційних органів: НАЗК, САП, НАБУ, ДБР, БЕБ. Це б принесло економію щонайменше 5 мільярдів гривень. 

Ну але ж створення таких органів вимагав Захід.

А що нам Захід? Ми ж не вказуємо їм, які вони повинні органи у себе створювати. Що нам від їх вимог?

Якщо я вилучаю зайву гривню, то я збалансовую наявність відповідної гривневої маси готівкової і безготівкової. Безготівкова гривня не повинна працювати в рамках лихварського фінансового капіталу. Вона повинна працювати через продуктивні моделі. Вона повинна уречевлюватись. А це робить тільки малий і середній бізнес, який працює на трудовій приватній власності за рахунок своєї продуктивної сили. І тоді я роблю гривню наповнену реальними грошима, продуктами та послугами. І тоді вона стає реальною грошовою одиницею, а не фантиком.

Але в такий спосіб уряд втратить вплив на багато процесів і не матиме дешевої гривні.

А що мені уряд? Нацбанк – незалежна державна інституція, яка покликана забезпечувати цінову та фінансову стабільність у державі. В Конституції Україні чітко написано, що правовий статус Ради Національного банку України визначається законом. Національний банк є економічно самостійним органом. Національний банк не відповідає за зобов’язаннями органів державної влади. То нехай члени уряду включають мізки, а не змушують Нацбанк включати друкарський верстат та штампувати нічим не підкріплену гривню.

Уряд хай займається створенням умов для розвитку економіки, будує мости, тунелі, віддає в концесію аеропорти. Ужгородський віддати словакам, а Львівський – полякам. А ще краще англійцям. Вони там швидко системи ППО поставлять. Росіяни ж каравани з зерном не бомблять! Там же величезні зиски тих, хто контролює цей процес. А хто контролює, я вже розповідав.

Земельна реформа в Україні запрацювала? Трагедії не сталося?

Трошки запрацювала. Трагедії немає. Але треба ліквідувати латифундії. Найголовніше, щоб земля була в тих, хто її обробляє. І максимально може бути в одних руках 10 тисяч га. Це достатньо.  

А як українцям рятуватися в цей час?

За кордон виїжджати.

Ну всі ж не виїдуть.

Ну хто не виїде, то нехай у маленькі міста їдуть. Зиму можна буде нормально пережити тільки в невеликих містах і селах. Де є індивідуальне опалення, де можна обігрівати будинки дровами, брикетами.

Т.зв. план Маршала для України буде?

Не буде. Це все дурниці. Ніхто грошей на відновлення не дасть. Їм для себе грошей не вистачає. Європа й так вже у серйозній кризі.

Все-таки, Путін ідіот чи просто перехитрив себе. Він же не досягнув жодних своїх геополітичних цілей у цій війні?

Він помилився. Величезна його особиста помилка. Його підвела манія величі. До цього часу йому все вдавалося. І його настільки заколисали всі ці його успіхи й радники типу Медведчука, що він повірив в те, що в Україні його чекали з хлібом-сіллю. Що Україна чекає Месію. А він виявився для українців лайном. І відношення українців до російського президента виражається одним словом: ху@ло.

Путін вже внутрішньо усвідомив, що він не захопить всієї України. Тому у ньому буде наростати помста і він буде нищити міста. Щоб там було згарище. Щоб вони не піднялися. Його логіка така: «Ви мені не підкорилися, тоді у вас буде руїна». Але тоді виникає питання, що ж він далі буде робити. А далі йому потрібно, виходячи з того, що є антипутінський золотий мільярд населення, який не дає можливості йому захопити Україну, значить треба вдарити по Заходу. В його розумінні Захід є його ворогом, а Україна маріонеткою НАТО. Не Україна, а США та ЄС накладають на росію найболючіші санкції. Значить треба завдати удар по Заходу. Такі розумування у Путіна. Тому він лякає ядерною зброєю. Цілком реально, що може зробити демонстративний тактичний вибух у повітрі. Такий собі святковий салют на своє 70-річчя. Садиста може зупинити лише його власна смерть. А Захід сподівається, що цей канібал відмовиться від м’яса. Наївні.

Ну але ж він на це не піде, бо отримає удар у відповідь.

Чому? Є енергетична зброя: нафта і газ. І не тільки російські енергоресурси. Йому треба ізолювати від Заходу енергетичні коридори з Каспійського моря. Перекрити доступ енергоресурсів з Азербайджану, Казахстану, Туркменії, Ірану в Європу. Для цього йому треба захопити Грузію. Він зможе перерізати нафтопровід Баку-Супса. Ну і тримати на прив’язі ту ж Туреччину. Тому взяття під контроль Грузії та Вірменії для нього зараз завдання не менш важливе, ніж війна в Україні. Думаєте чого це раптом Пелосі в Єреван помчалася? Переконувати вірменів не лягати під Путіна. Якщо це йому вдасться, то і Азербайджан буде підкорений росією. І Туреччина не пікне. У такий спосіб Путін встановлює монополію на ринку.

Чому ж тоді США не визнають росію державою-терористом?

Ну це дурість Байдена. Хоча Конгрес підтримує цю ідею. І американці поволі, але рухаються цим шляхом. Де-факто США давно говорять, що російська федерація це держава-терорист.

До речі, а як можна пояснити позицію Папи Римського у всій цій ситуації.

Він боягуз і зрадник. Справжній єзуїт. Все: Папа Римський випав з процесу. Найкращий вихід для нього зараз – це піти у відставку, як зробив його його попередник.

Чи можливий в росії переворот і фізичне усунення Путіна від влади? Є ж різні вежі Кремля. Олігархи просто втрачають мільярди через амбіції цього кремлівського карлика?

Ні, навряд. Єдино можливий варіант, це коли не витримають генерали і повстане армія. Путін готує великі пертурбації у верхівці російської влади. Він не чіпає еліти і членів свого кооперативу. А на свій народ Кремлю завжди було начхати.

Що нам робити з московською православною церквою?

Ліквідувати. Просто. Ця церква не може функціонувати. Ну як що вона зараз функціонує? Ким вони визнані? Вони типу відокремилися від Гундяєва. Але до Вселенського Патріарха не пішли. Якби вони попросилися під його омофор і об’єдналися з Православною Церквою України вони б нічого не втратили. Навпаки, стали б частиною Вселенської Православної Церкви. Тому що від одного вони пішли, а до другого не прийшли. Тому за великим рахунком вони ніхто. А оскільки у них дуже багато московської агентури, тому вони є надзвичайно шкідливими і небезпечними. Вони не є християнською, тим паче ортодоксальною церквою. Вони є агентами кедебістської ворожої структури.

Туреччина – це Колос на глиняних ногах? Що ж це за сусід такий, який на нашій біді так круто заробляє. Чому турки не приєднуються до санкцій проти Росії?

Ердоган користується нашою безвихіддю і нашим горем. Вони просто так завжди робили. Ще з часів Османської імперії і Запорізської Січі. Але він підписав собі смертний геополітичний вирок, коли заявив, що Європа сама винна, що Путін підняв ціни на енергоносії. І бачте, як класно поступила Туреччина, що в неї не існує жодних проблем через те, що вона бере газ в росії напряму. Отже бере в канібала, у серійного конвеєрного вбивці, в узурпатора, у злочинця світового масштабу. Він показує, що гроші не пахнуть. Але це все одно називається злочин. І цими словами він практично плюнув в обличчя усім європейцям. Але вони дадуть йому відсіч.

Економіка Туреччини в колапсі. Інфляція досягнула 100%. І все наразі тримається лише завдяки тому, що західні інвестори не забрали своїх інвестицій і коштів з турецького продуктивного сектору. Але після таких його нахабних висловлювань вони це зроблять. Бо фактично він заявив, що з Путіним треба іти на домовленості, цілувати його в одне місце. Це подібне до заяви Папи Римського, що «НАТО гавкало в двері росії» і тому росія напала на Україну. І я думаю, що Захід дещо пізніше все-таки розглядає питання серйозних санкцій проти Туреччини.

Дякую за, як завжди, цікаву і змістовну розмову, пане професоре.

І я дякую вашому сайту, що не боїтеся розповідати людям правди. Запрошую дивитися мій канал на Ютубі «Соскін-інфо». Ви завжди будете отримувати ексклюзивну інформацію і точні політичні прогнози.

Розмовляв Андрій БОЛКУН, Leopolis.news