logo
26/04
2 ...

У ЛНМУ в співпраці з Вюрцбурзьким університетом розпочалося вивчення дисципліни «Комунікативні навички для лікарів»

02-02-2023 19:32924

У ЛНМУ в співпраці з Вюрцбурзьким університетом розпочалося вивчення дисципліни «Комунікативні навички для лікарів»
Фото: відділ комунікації і промоції ЛНМУ ім. Данила Галицького

Цього тижня студенти 5 і 6 курсів медичних факультетів Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького розпочали вивчення дисципліни «Комунікативні навички для лікарів».

Про це повідомляє відділ комунікації та промоції Львівського національного медичного університету ім. Данила Галицького.

Курс проводиться в режимі дистанційного навчання на базі медичного факультету Вюрцбурзького університету ім. Юліуса Максиміліана. На курс зареєструвалося 230 студентів-медиків старших курсів, з яких сформовано 13 груп. Він розрахований на один кредит – 30 академічних годин.

 Метою курсу «Комунікативні навички для лікарів» є розвиток комунікативно-психологічних компетенцій, засвоєння студентами теоретичних та практичних засад лікувально-діагностичної взаємодії, спрямованих на формування адаптивної моделі поведінки у ситуаціях професійного спілкування з пацієнтами, членами їхніх сімей та у медичному колективі.

Даний курс організували наші партнери з медичного факультету Вюрцбурзького університету ім. Юліуса Максиміліана – одного із найстаріших університетів Німеччини. До слова, угода про співпрацю між ЛНМУ ім. Данила Галицького та німецькими колегами діє ще з 2017 року. 

Проведення курсу стало можливим завдяки гранту DAAD «UA-MEDSAT: Ukraine MEDical SAtellite Teaching». Навчання проводиться українською мовою за навчальними програмами та матеріалами Вюрцбурзького університету. До проекту залучили українських викладачів, які тимчасово перебувають у Німеччині та працевлаштовані у Вюрцбурзькому університеті. 

  Значну роботу з організації навчального курсу провели декан медичного факультету Вюрцбурзького університету ім. Юліуса Максиміліана професор Сара Кьоніґ (Univ.-Prof. Dr. med. Sarah König, MME) та декан медичного факультету №2 ЛНМУ ім. Данила Галицького, професор Олександр Надрага.

У найближчих планах – курс «Розбір клінічних кейсів» для магістрантів-медиків і педіатрів 5-6 курсів, вивчення якого заплановано розпочати з середини березня цього року.

Довідка. DAAD (Німецька служба академічних обмінів) – є найбільшою в світі організацією-спонсором міжнародного наукового співробітництва та обміну студентами і науковцями. Її членами є німецькі виші та студентські спілки. 

Leopolis.news