logo
28/03
14/03
11/03
09/03
06/03
05/03
08/02
24/01
23/01
02/01
17/12
14/12
08/12
2 ...

Аферисти у Львові грабують військових: відео потерпілого

28-02-2023 17:374444

Аферисти у Львові грабують військових: відео потерпілого

Військовослужбовець ЗСУ розповів історію пограбування, яка трапилась з ним у Львові. Група аферистів орудує в місті та користуються «аморфністю» правоохоронних органів до подібних злочинів.

В опублікованому на YouTube-сторінці «Говорить Великий Львів» відео військовий розповідає історію свого помилкового вчинку, який призвів до знайомства з групою аферистів.

«Соромно розповідати цю історію, адже в ній я повів себе не гідно поведінці українського солдата. 6 січня мене забрали з пораненням (з поля бою ред.) з Донецького напрямку і повезли до шпиталю. 19 січня я вже був у Львові, де проходив лікування», зазначає військовослужбовець.

За словами солдата, він зняв номер у місцевому готелі та зайшов в один із закладів Львова, де і познайомився з аферистами.

«19 січня я повертався зі шпиталю та був одягнутий в цивільний одяг. Враховуючи що я в цивільному, то вирішив, що можу собі дозволити піти в заклад і випити алкогольних напоїв. Я не мав права цього робити, так як я військовий не на вихідних, не у відпустці.

Поряд з закладом я познайомився з компанією трьох хлопців і дівчини. Під час знайомства я розповів їм хто я, чому знаходжусь у Львові та пригостив їх. Вони пили, здається віскі, та запропонували мені пригоститись теж. Потім вони запросили мене прогулятись містом», – розповідає військовослужбовець.

За його словами, після того, як він випив запропонований алкоголь, вже через 10 хвилин солдат перестав пам’ятати події, що з ним відбувались в подальшому.

«Наступного ранку я прокинувся в наркодиспансері напівголий. Намагався дізнатись як я сюди потрапив і де знаходився всю ніч. Мені повідомили, що мене доставила швидка, а знайшла патрульна поліція непритомним поруч з Личаківським ринком (Винниківський ринок у Львові ред.)», – зазначає військовий.

Як пояснює солдат, у нього було відсутнє взуття та верхній одяг, в якому знаходились військовий квиток, лікарські документи та особисті речі. Аферисти не забрали у військовослужбовця тільки ключі від номеру готелю.

Він каже, що заяву про втрату документів поліція не хотіла приймати:

«Вони мене відправляли від відділку до відділку. На п’ятий раз все ж заяву прийняли, і це сталось в п’ятницю ввечері. Також сказали, що до понеділка ніхто нічого робити не буде, тому що всі вихідні», – зауважив військовослужбовець.

Пізніше чоловік самостійно зміг знайти одного з аферистів та повернув частину речей, проте телефон з дорогими для військового відео так і не вдалось повернути. Поліція, попри заяву, так і не спромоглась допомогти потерпілому у пограбуванні та усіляко відтягувала можливість сприянню вирішення правопорушення.

«Після того, як він (ред. один з аферистів) повернув мені речі, я його скрутив і відвів до відділку. У відділенні поліції я написав на нього заяву, так як з часом почав згадувати деталі того, як мене пограбували. Поліція його впізнала у відділку. Він виявився шахрай з 15-річним стажем правопорушень. Як відомо, йому 38-років і він грабує людей у Львові», – заявив військовий.

У поліції зазначили, що чоловіка протримають у відділку до ранку. Наступного дня військовослужбовець разом з адвокатом прийшли до того ж відділку, де їм повідомили, що затриманого відпустили за відсутністю доказів правопорушення.

Згодом поліцейські халатно відносились до розслідування справи та не користувались наявними можливостями довести ситуацію до кінця.

«Я розумію, що під час війни та після неї ми намагаємось збудувати відповідальне суспільство, в якому кожен має відповідати за скоєний злочин. Я готовий понести відповідальність за те, що випив. Я не правий і не повинен був цього робити, та в результаті потрапляти в таку ситуацію», – підсумував військовий.

Підготував Андрій САМОЙЛЕНКО, Leopolis.news