logo
19/03
24/02
19/02
26/01
31/12
09/12
01/12
06/11
04/11
24/10
20/10
11/09
04/08
10/07
2 ...

Львів’янка Людмила Калабуха отримала номінації на дві премії за книжку про війну

04-03-2023 13:164820

Львів’янка Людмила Калабуха отримала номінації на дві премії за книжку про війну

«Якщо мою книжку визнають найкращою – гроші зразу на ЗСУ», – пообіцяла львівська письменниця Людмила Калабуха саме так використати премії, на які майже одночасно була номінована її нова книжка «Зробіть НАВПАКИ: життя та продажі ДО і ПІД ЧАС ВІЙНИ».

Довідка редакції:

Людмила Калабуха – бізнес-тренерка, експертка з продажів та переговорів, Найкраща Бізнес-Блогерка України 2019, почесна амбасадорка ООН з розвитку жіночого підприємництва в Україні, авторка 3-х книжок-бестселерів в жанрі нон-фікшн (документалістика).

Її перша книжка «Почніть говорити «НІ» увійшла в топ-10 найкращих книжок України 2019, витримала 10 видань, зараз готується до друку 11-те.

Друга книжка «Коли говорити «ТАК» стала найкращою книжкою України 2020 «Вибір читачів» за версією KBU Avards 2020).

А третя книжка «Зробіть НАВПАКИ: життя та продажі ДО і ПІД ЧАС ВІЙНИ» написана та видана у 2022 році ще до виходу стала бестселером (був розкуплений по передзамовленню перший наклад, довелося терміново додруковувати ще 2 тис. примірників), майже одночасно була номінована на премію ЛЬВОВА-МІСТА ЛІТЕРАТУРИ ЮНЕСКО 2022-2023: номінація «Рефлексії війни» та Всеукраїнський літературний конкурс імені Леся Мартовича.

Як вже втретє видати бестселер, як у квітні 2022 знайти мотивацію й натхнення писати, як чітко потрапляти в запит як читачів, так і авторитетних критиків і що взагалі таке жанр нон-фікшн – ми спитали в авторки Людмили Калабухи.

Як вам вдається вже втретє так відчувати потреби читачів, що щодня в соцмеражах з’являються такі відгуки:

  • «Я сміялася та плакала, та на кожній сторінці впізнавала себе»;
  • «Ще 20 хв назад захотів чаю, але не можу відірватися, кожне слово – прямо в серце»;
  • «Коли їхала з Херсона, із собою взяла тільки 2 книжки – ваші, знала, що вони будуть рятувати від депресії та допоможуть заробляти». 

Коли я таке читаю, я щаслива. Це означає, що я створила щось таке, що допомагає людям! Щось настільки цінне, що мої книжки – єдині книжки, які вони із собою беруть у невідомість.

Як мені це вдалося?

Пишу правду. Пишу від душі. Про себе та про моїх друзів. Пишу так, ніби читач сидить навпроти і я це розказую особисто йому. Інколи ця правда настільки вражає, життя підкидає такі історії, які жодний сценарист не напише.

Ми із моїми читачами – люди з однаковими поглядами та цінностями. Плюс мої книжки – справжні посібники з готовими порадами щодо продажів та переговорів. Бери й роби. Результат – зразу. Ось і весь секрет.

А де ви берете мотивацію писати? Як змогли зібратися і сісти за книжку в квітні 2022, коли стільки людей перебували в ступорі, а деякі й досі не можуть зібратися, живуть на автопілоті. 

Мене дуже надихає історія моєї родини, рідного краю, міста, вулиці, навіть будинку, у якому я живу. Я її постійно досліджую.

Саме в ній знаходжу ресурс працювати і ніколи не здаватися.

Тільки уявіть – що два роки на наших землях була якась війна – турки, татари, шведи, козаки, панські міжусобиці. А моровиці та епідемії, які викошували до 70 % населення!

А люди будувалися. Деякі об’єкти по кілька десятиліть і навіть століть. От як? І я найшла для себе відповіді на ці питання:

  • віра в Бога;
  • віра в те, що тут будуть жити їхні діти та онуки;
  • віра в те, що вдасться задумане.

От і я вірила, що мені вдасться задумане. Що я встигну написати і видати цю книжку, що її будуть читати і вона допоможе людям встояти. Так встояла я сама. Треба діяти, коли світ навколо валиться. Треба діяти, щоб вижити й жити.

Зараз ви ведете переговори щодо видання книжки на англомовному ринку. Чим, на вашу думку, вона може зацікавити іноземного читача?

Так, зараз робиться переклад, і я маю цікаві пропозиції щодо видання за кордоном. А причини, чому книжка буде актуальна не тільки в Україні, озвучили мені самі партнери.

Все українське зараз в тренді. І ця тенденція зберігатиметься ще довго після нашої перемоги. Унікальний досвід, який ми всі зараз набуваємо, цінний і потрібний людям по всьому світу. Книжки та фільми про те, що зараз переживають українці, стане для них ресурсом, натхненням та підтримкою. Допоможе пережити виклики, з якими їм складно дати собі раду. Ми вже довели всім, і собі, в першу чергу, що є речі, які неможливо втратити, навіть коли втратили все. Що можна зібрати себе наново та витримати те, що, здається, витримати неможливо. Ось це на історіях реальних людей я й описую у своїй книжці «Зробіть НАВПАКИ». 

Розмовляв Маркіян ВОЙТОВИЧ, Leopolis.news