logo
26/04
2 ...

росії не вдалося виснажити українську ППО наймасованішим застосуванням дронів «Shahed» у травні – розвідка Британії

05-06-2023 10:38224

росії не вдалося виснажити українську ППО наймасованішим застосуванням дронів «Shahed» у травні – розвідка Британії
Фото: bbc.com

Протягом травня 2023 року росія запустила понад 300 іранських ударних безпілотних літальних апаратів Shahed проти України.

 

Це найінтенсивніше використання цієї системи озброєнь на сьогодні, повідомляє Міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані своєї розвідки, передає Радіо Свобода.

«Ймовірно, росія запускає так багато БПЛА, намагаючись змусити Україну випустити запаси цінних передових ракет протиповітряної оборони. Навряд чи росія досягла особливого успіху: Україна нейтралізувала щонайменше 90% БПЛА, що атакували, використовуючи переважно свою старішу та дешевшу зброю протиповітряної оборони та радіоелектронні перешкоди», – йдеться у повідомленні.

У британській розвідці зауважують, що росія також, ймовірно, намагалася завдати ударів по українських силах далеко за лінією фронту, однак москва продовжує бути «дуже неефективною у враженні динамічних цілей на дальності через погані процеси наведення».

У травні росія масовано атакувала Україну як безпілотниками, так і ракетами. За даними КМВА, минулого місяця Київ зазнав щонайменше 17 російських повітряних атак.

 

 

Підготувала Анастасія Андрійчук Leopolis.news