logo
10/03
08/03
03/03
12/02
08/02
06/02
03/02
15/01
20/12
11/12
03/12
25/11
22/11
17/11
2 ...

США – 247 років. хай живе Америка! | Блог Ростислава Новоженця

04-07-2023 16:202944

США – 247 років. хай живе Америка! | Блог Ростислава Новоженця

Сьогодні, 4 липня, у Сполучених Штатах Америки відзначають головне державне свято країни - День незалежності.  Свято встановлене на честь Декларації незалежності США від Об'єднаного Королівства Великої Британії, підписаної цього дня у 1776 році.

Українські республіканці вітають колег з Республіканської партії США (GOP) та весь американський народ з цим величним святом Свободи.

Символічно, що Сполучені Штати підняли смолоскип Свободи саме через рік після того, як Україна його випустила з рук: 16 червня 1775 року російськими військами було зруйновано українську вольницю – Запорозьку Січ.

От і тепер у час новітньої російсько-української війни США допомагають незалежній Україні втримати смолоскип Свободи. Ми вдячні дружньому американському народу за всебічну підтримку у боротьбі з Росією, яка вже конає, але все ще залишається небезпечною.

Останнє соціологічне опитування у США продемонструвало різке зростання, аж до 65%, підтримки серед населення надання Україні американського озброєння. А 67% американців сказали, що швидше підтримають того кандидата в Президенти, котрий буде продовжувати допомагати Україні. Водночас 76% вважають, що допомога Україні показує конкурентам, що США мають волю та здатність захистити свої інтереси.

Нам, українцям, для перемоги над Московією потрібно ще більше зброї. Ми з нетерпінням чекаємо на сучасні моделі літаків-винищувачів аби успішніше та з меншими втратами продовжити контрнаступ. Вкрай необхідне і далекобійне високоточне озброєння, здатне вражати ворога на відстані до 200 км.

Ми покладаємо великі надії на саміт НАТО, де США відіграє ключову роль, що відбудеться у Вільнюсі (Литва) 11-12 липня ц.р. Україна вже понад рік подала заяву на вступ до НАТО. Підтримку України слід вивести на найвищий рівень і нарешті прийняти нас до цього оборонного союзу! Подальше зволікання не принесе нічого доброго ні Україні, ні НАТО, ні передусім США. Адже Свобода і демократія захищаються спільними зусиллями. А нині рівень підтримки в Україні серед населення на вступ до НАТО сягнув 89%.

У США мешкає ще й мільйонна українська діаспора, яка допомагає розбудовувати Америку, але й турбується про Батьківщину своїх предків. Українці-громадяни США чимало роблять для нашої спільної перемоги над споконвічним ворогом.

Зичимо у цей святковий день цілому американському народу подальшого процвітання. Нехай Америка залишається найпотужнішою державою світу! Хай щастить американському президенту Джо Байдену! Мудрих вам рішень, пане Президенте! Увесь демократичний світ сьогодні з великою надією дивиться на Вас! Росія, як імперія зла, має бути зруйнована!

Без вільної України немає вільної Америки!

Ростислав Новоженець,

заступник голови Української Республіканської партії