logo
10/03
08/03
03/03
12/02
08/02
06/02
03/02
15/01
20/12
11/12
03/12
25/11
22/11
17/11
2 ...

ЄВРЕЙ ЧИ ТАТАРИН – ХТО КРАЩИЙ МІНІСТР ОБОРОНИ УКРАЇНИ? | Блог Ростислава Новоженця

02-09-2023 18:493168

ЄВРЕЙ ЧИ ТАТАРИН – ХТО КРАЩИЙ МІНІСТР ОБОРОНИ УКРАЇНИ? | Блог Ростислава Новоженця

Останніми днями у ЗМІ активно мусується думка про ймовірну близьку відставку міністра оборони України Олексія Рєзнікова. На Банковій вже наче б то підібрали йому  заміну – Рустема Умєрова, голову Фонду державного майна України.

Всі ці розмови відбуваються на тлі перманентних корупційних скандалів у Міноборони. Водночас аби притягнути О. Рєзнікова до кримінальної відповідальності за численні факти зловживань – закупок у його відомстві харчів та одягу для військових за фантастично високими цінами, – йому пророкують посаду посла України у Великобританії. Хоча в умовах воєнного стану за такі злочини у війську мала б бути передбачена найвища міра покарання. Проте, цинізм ситуації полягає в тому, що за освітою О. Рєзніков  – правник і тривалий час займався юриспруденцією, зокрема, адвокатською діяльністю. Та й хто відповість за такий кадровий вибір на посаду міністра оборони у країні, яка воює, адже О. Рєзніков до призначення мав військове звання лише сержанта запасу!? Невже тут відіграло вирішальну роль єврейське, як і в Президента України, етнічне походження О. Рєзнікова, чого й вони обидва не приховують?

За етнічним походженням майбутній претендент на міністра оборони України Р. Умєров – цілковита протилежність О. Рєзнікову. Він – кримський татарин, мусульманин, народжений в Самарканді Узбецької  РСР. Делегат Курултаю і радник лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва. Був народним депутатом (фракція ПП «Голос»). За освітою – економіст. Але, якщо відверто, він також не тягне на посаду міністра оборони, маючи військове звання – старший матрос! Ба більше, Р. Умєров категорично не може бути призначений міністром оборони України, оскільки він, як і всі кримськотатарські активісти, твердо дотримується принципу про надання Криму статусу національно-територіальної автономії кримських татар, що є відвертим сепаратизмом в унітарній українській державі!

Національний склад населення в Україні за переписом 2001 року, зокрема, такий: українці – 77,82%, кримські татари – 0,51%, євреї – 0,21% тощо. Закономірно, що українці за етнічним походженням, як титульна нація, складають і більшість на фронті. Чому ж тоді на посаду міністра оборони України призначають кого завгодно, лиш би не українця? Привілеї чи обмеження для осіб за етнічним походженням є грубим порушенням Конституції України!