logo
20/04
10/04
22/03
12/03
04/03
02/03
26/02
19/02
10/02
04/02
25/01
22/01
20/01
08/01
2 ...

Гра в корито | Блог Олега Филика

09-10-2023 13:331925

Гра в корито | Блог Олега Филика
Фото: Данія, пам\'ятник корупції

Мовчи, поки ти не в стані сказати щось таке, що корисніше за твою мовчанку.

Так звертався Архімед до мешканців свого рідного міста Саракузи, що в Сицилії, так люблю повторювати я своїм студентам під час дискусії в університетських лекційних аудиторіях.

Наш Стрий, звісно, не Сицилія, але за обсягом, темпом, масштабом корупційних пристрастей дуже близький до сицилійського корупційного спруту, який - ну що гріха таїти!- тримає Стрий ще з 2020 року.

Проте моє звернення не про це.

Воно про те, як можна низько впасти, якщо з усіх сил триматися за керівне крісло.

Воно про те, що ніхто так не задовільняє природну потребу людей вірити, як брехуни.

Воно - про знавісніння від безкарності…

Тож, мені здається, володарям премії Золота Малина, які раюють і розкошують у кишенях знекровленого і доведеного до інвалідності міста уже більше трьох років, треба збагнути основоположні речі, без усвідомлення яких нічого доброго нас, Стрияни, не чекає.

Перше - стрийська корупція не залежить від зарплати, бо такого об’єму і кількості адмінперсоналу Стрийської міської ради, таких премій і таких зарплат особливо керівного складу це місто ще не бачило - найближчим часом я поділюся з вами цими цифрами.

Друге - усіх не залякаєш і усім рота не закриєш, бо після такої наочної і очевидної викритої корупційної схеми стрийська влада в очах тисяч містян просто делегітимізована, попри будь-які заяви чи спроби від цього відхреститися - чим крупніші хабарники потрапляють у камеру, тим крупніші лишаються за нею.

І третє, наголовніше як на мене – тут, Стрияни, вдумайтесь! - перша посадова особа міста, яка за законом має і може робити будь-які офіційні заяви чи вчиняти дії лише і виключно від імені територіальної громади, яку представляє, ПІСЛЯ ОБШУКІВ І ПОРУШЕНОГО КРИМІНАЛЬНОГО ПРОВАДЖЕННЯ НА СТАДІЇ ДОСУДОВОГО РОЗСЛІДУВАНЯ іменем цієї ж громади починає хаяти і паплюжити наглядовоправоохоронні органи, що РОЗСЛІДУЮТЬ розкрадання коштів цієї ж громади.....

Це апофеоз змаразматіння вседозволеністю і безкарністю!

Хто і чим, яким документом чи рішенням сесії, депутатської комісії чи, може, виконкому дав повноваження міському голові змивати чи прикривати свою ганьбу іменем стрийської громади, ПУБЛІЧНО ЗАСУДЖУЮЧИ ДІЇ ПРАВООХОРОНЦІВ?

Ніхто!!!

І казати про це зараз доводиться мені, бо УСІ стрийськІ депутатИ про це мовчать, хоча мали б кричати.

Є такий гарний латинський вислів - AD TURPIA NEMO OВLIGATUR - ДО ГАНЕБНОГО НІКОГО НЕ ЗОБОВ’ЯЗУЮТЬ.

Тож починайте щось із цим робити, поки люди самі не взялися дезинфікувати приміщення міської ради ще до вашого відходу.