logo
23/04
18/04
16/04
08/04
02/04
31/03
29/03
28/03
25/03
16/03
15/03
10/03
29/02
2 ...

У Львівській опері відбулись урочистості з нагоди 30-ліття ІІІ відродження УАПЦ (ФОТО)

17-08-2019 15:481234

У Львівській опері відбулись урочистості з нагоди 30-ліття ІІІ відродження УАПЦ (ФОТО)

Сьогодні, 17 серпня, у Львівському національному академічному театрі опери та балету імені Соломії Крушельницької відбулася урочиста академія, присвячена 30-літтю ІІІ відродження УАПЦ. Участь у заході взяв митрополит Київський і всієї України ПЦУ Епіфаній.

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОДА.

«Я вірю, що ще багато речей нам вдасться спільно реалізувати. Третє відродження Автокефалії – це знаковий для нас момент. Львів і Львівщина відіграли одну з провідних ролей у цьому процесі. Церква – це те, що єднає нас усіх. Вона базується на основних достоїнствах: нашій вірі, любові та надії», – наголосив голова облдержадміністрації Маркіян Мальський.

Очільник Львівщини запевнив, що без церкви життя людства виглядало б зовсім інакше, адже віра несе ту гуманність, яку часто у повсякденному житті ми можемо забути.

За вагомий внесок у розвиток богословської освіти, формування духовного проводу та утвердження Православної церкви України Маркіян Мальський вручив подяку облдержадміністрації Блаженнішому Епіфанію та Високопреосвященнішому Макарію за багаторічну плідну працю з розбудови Православної церкви України.

За віддане пастирське служіння, збереження і розвиток Української православної церкви у Канаді подякою голови облдержадміністрації відзначили єпископа Східної єпархії УПЦ в Канаді Преосвященнішого Андрія.

«Історія нашої церкви – це великий скарб. У наші руки довірено Автокефалію Української Церкви і нашу з єдність. Усе це ми з вами спільно маємо зберегти і примножити», - наголосив Митрополит Київський і всієї України ПЦУ Епіфаній.

Блаженніший Епіфаній з нагоди свята вручив ювілейний орден І ступеня, присвячений 30-ій річниці ІІІ відродження УАПЦ, голові Львівської обласної державної адміністрації Маркіяну Мальському.

Окрім того, з нагоди пам’ятної дати відбулось урочисте погашення поштової марки, на якій зображено церкву свв. апп. Петра і Павла на вул. Личаківській, 82А у м. Львові, де 19 серпня 1989 року священики Володимир Ярема (пізніше Патріярх Димитрій) та Іван Пашула проголосили ІІІ відродження Української автокефальної православної церкви.

Нагадаємо, упродовж 16−18 серпня у Львові урочисто відзначать 30-річчя ІІІ відродження УАПЦ. З цієї нагоди до міста приїдуть понад 30 єпископів з усіх єпархій України разом з духовенством та чимало паломників. Святкові урочистості розпочалися сьогодні відкриттям фотовиставки тематичних раритетних світлин періоду III відновлення УАПЦ біля Львівської міської ради. Для участі в урочистих заходах до Львова з офіційним візитом прибув митрополит Київський і всієї України ПЦУ Епіфаній.

Фото: ЛОДА

Leopolis.news