logo
25/04
24/04
23/04
22/04
19/04
2 ...

На Закарпатті для ІТ-освіти з’явиться сучасний кампус

12-06-2022 16:291830

На Закарпатті для ІТ-освіти з’явиться сучасний кампус
Фото: happymonday.ua

Сьогодні, 11 червня 2022 року, Перший заступник Міністра освіти і науки Андрій Вітренко провів зустріч із головою Закарпатської ОВА Віктором Микитою, ректором УжНУ Володимиром Смоланкою та президентом Малої академії наук України Станіславом Довгим.

Про це повідомляє пресслужба Міносвіти.

Під час зустрічі обговорювали питання інтеграції в позашкілля області принципово нового напряму — ІТ-освіти. Зокрема стратегію, яку розробляє ОВА та УжНУ спільно із Закарпатським ІТ-кластером.

Наразі розглядають можливість побудови нового сучасного кампусу за європейськими стандартами на базі університету.

«Це принципово нове рішення, що направлене на виховання та навчання обдарованої молоді Закарпаття, яка бачить своє майбутнє в ІТ, за принципами максимальної доступності до сучасних технологій. Зараз розглядаємо європейський досвід у цьому напрямі та активізуємо роботу з партнерами», — зазначив Віктор Микита.

Перший заступник Міністра зауважив, що інноваційні проєкти для навчання та позашкільної роботи підтримуватимуться МОН, адже вони сприяють всебічному розвитку дітей та допомагають визначитися з майбутньою професією.

«Зараз технологічна та ІТ-індустрія залишається однією з небагатьох галузей, що має можливість працювати майже на повну потужність та здатна підтримувати економіку України», — сказав Андрій Вітренко.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news