logo
21/02
25/08
15/07
06/06
09/05
06/05
03/02
01/07
29/05
21/05
15/05
07/05
29/03

Молодь Львова має стати рушієм змін | Блог Наталії Тимчій

21-05-2019 19:422985

Молодь Львова має стати рушієм змін | Блог Наталії Тимчій
Фото: radiosvoboda.org

Для того, аби молодь не мусіла ставати торговцями чи працівниками сфери обслуговувань, влада повинна давати фахівцям можливість знаходити гідне місце праці. 

Про це написала у своєму блозі очільниця Львівської міської організації політичної партії ВО «Батьківщина» Наталія Тимчій. 

Вона окреслила основні ініціативи, які потрібно втілити негайно, для того аби найактивніші представники української молоді не залишали Україну.

Зокрема, «батьківщинівка» пропонує запровадити податкові пільги для підприємств, які наймають на роботу молодих фахівців. Це, на її думку, дозволить роботодавцям пропонувати вищі зарплати й активніше боротися за якісні молоді кадри. 

«Окрім того, влада повинна надавати молоді умови для започаткування власної справи: спрощення реєстрації підприємства та дешеві кредити для бізнесу», - вважає Наталія Тимчій. 

Вона також зауважила, що місцевій владі варто почати розв’язувати проблеми «квадратних метрів» для молоді. 

«Величезна кількість житла у Львові зараз перебуває у «тіньовому» секторі, оренда ніким не фіксується і не регулюється. Натомість варто було б цей сегмент вивести з «тіні», запровадити програми з дешевої оренди житла для підтримки перспективної молоді та молодих сімей. Це можливо, хоч для Львова і звучить утопічно», - зазначила очільниця «Батьківщини» Львова.

Н. Тимчій також зауважила, що ключовим аспектом молодіжної політики є  створення умов для прямого впливу молоді на стратегічний курс держави та регіону. Відтак, вона переконана, що прохідний бар’єр для політичних партій  повинен бути нижчим для того, аби молоді партії здатні були пройти в парламент. 

На місцевому рівні, вважає Н. Тимчій, необхідно розвивати програми, які дозволятимуть визначати найбільш креативні та перспективні ідеї молоді із удосконалення міської інфраструктури та стратегії розвитку міста в цілому. 

«Найкращі ідеї мусять бути підтримані і профінансовані за рахунок місцевого бюджету, а молодь потрібно долучати до усіх сфер управління», - додала Наталія Тимчій. 

Вона впевнена, що найактивніші представники молоді повинні залишатися в Україні і творити успішну країну 

«Величезну роль у цьому контексті відіграє саме Львів, який уже давно став своєрідною молодіжною столицею України, а тому молодь Львова має стати рушієм змін у міському середовищі і міцним фундаментом для загальнонаціональних перетворень. Але для цього молодь потрібно почути, зрозуміти, мотивувати і зробити повноцінним партнером влади у творенні успішного міського простору, успішної країни», - резюмувала Наталія Тимчій.